Всесвітня організація охорони здоров'я визнала, що covid-19 може поширюватися повітрям.

Коронавірус поширюється не лише через великі краплі при кашлі, чханні чи спілкуванні, а й через найдрібніші частинки, які затримуються в повітрі усередині приміщень.

Про це повідомила технічний керівник ВООЗ з профілактики інфекцій та боротьби з ними Бенедетто Аллегранці на брифінгу в Женеві.

"Ми визнаємо, що в цій області з'являються нові докази, тому ми думаємо, що повинні бути відкритими для цих даних і зрозуміти їх значення", - цитує чиновницю Уніан.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Аллегранці зазначила, що з'являються свідчення передачі коронавирусной інфекції по повітрю, проте їх необхідно інтерпретувати.

Представник ВООЗ також додала, що не можна виключати можливість передачі повітряним шляхом в громадських місцях, особливо в дуже специфічних умовах: в переповнених, закритих, погано провітрюваних приміщеннях.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, доктор Комаровський розповів про зміни у вимогах ВООЗ

Як повідомляв портал Знай.ua, китайський вірус вбив легендарного медика зі Львова

Також Знай.ua писав, на Троєщинському ринку в Києві знайшли китайський вірус.