Народний синоптик Леонід Горбань заявив, що серпень в Україні буде вкрай спекотним із мінімальною кількістю опадів у першій половині місяця.

Відтак, за його словами, останні дні липня будуть дощовими, але дуже теплими, температура встановиться на рівні +27...+29 градусів. Така погода збережеться і на початку серпня.

"2 серпня очікуються невеликі дощі на сході та півдні України, після настане суха і спекотна погода. До 11 серпня температура коливатиметься в межах від 26 до 33 градусів тепла вдень, і +18...+20 вночі", – сказав синоптик для Obozrevatel.

Спека, фото Pxhere
Спека, фото Pxhere

Також він запевнив, що у середині місяця знову пройде невеликий дощ, і з 20-х чисел серпня в Україну прийде довгоочікувана прохолода, зазначає Горбань.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Уже з 23 серпня температура знизиться до +20...+22 градусів вдень, а вночі до +12...+13. На півдні буде трохи тепліше – до +25 вдень, і +16...+18 вночі. В останні дні місяця температура повітря знизиться ще на пару градусів", – стверджує синоптик.

У порівнянні з липнем, серпень дійсно буде не багатий на дощі, прогнозує Горбань. За його даними за місяць в Україні випаде до 22 мм опадів залежно від регіону, проти 55 мм у другому місяці літа.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше!

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, у серпні прийде справжня літня погода з гарячими температурами.

Також портал Знай.uа писав, коли літо "буде пекти"на повну – синоптик назвав найспекотніший місяць 2020 року.