За оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках.

Джерело: американське ділове видання Bloomberg.

Як стверджують експерти, долар впаде на два відсотки по відношенню до євро і на три відсотки - до єни в другому півріччі. Євро в кінці року буде торгуватися на рівні від 1,10 до 1,16 долара.

Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового злету попиту під час початку пандемії коронавірусної хвороби COVID-19.

поширення Covid-19, фото Getty Images
поширення Covid-19, фото Getty Images

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Крім того, деякі експерти припустили, що позитивний вплив на курс євро чинить розробка Єврокомісією плану відновлення економіки, який передбачає спільні запозичення під гарантії Євросоюзу обсягом 750 мільярдів євро.

Відносно єни, головний ризик являє ситуація з коронавірусів в країні, який завдав потужного удару по економіці, попри прийнятий японським урядом пакет антикризових заходів. Але на тлі нових спалахів інфекції у світі і повторного введення обмежень єна може навіть зміцнити свої позиції, у тому числі завдяки демонстрації Японією особливої рішучості в боротьбі з пандемією.

Очевидно, такі масштабні зміни вплинуть і на гривню, але робити прогноз щодо української валюти надзвичайно складно.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Слуга" випадково злив в мережу інформацію про інфляцію і долар по 30: "Ми хочемо.."

Як повідомляв портал Знай.ua, Гройсман засумував без влади та розповів, звідки "тягнуть" гроші на дороги - "Криза почалась з..."

Також Знай.ua писав, До кінця року 45 - озвучено тривожний прогноз для курсу долара в Україні.