Відомий український педіатр Євген Комаровський розповів українцям про те, чи загрожує безсимптомний хворий з алергією, який почне чхати через пилку, то будуть його виділення рівнозначні хворому з активними симптомами. Про це Комаровський розповів на своєму YouTube-каналі.

"Безсимтомно хворі коронавірусом виділяють дуже мало віруса в оточуюче середовище. Однак, якщо безсимтомно хворий страждає алергією і починає чхати через пилок, то через незначні симтоми у оточуюче середовище виділяється невелика кількість вірусу. Фактично, безсимтомна людина небезпечна, або коли кричить поруч з нами, або коли лізе до нас цілуватись", - зазначає Комаровський.

За словами лікаря, після дезінфекції наносити крем на чисті руки можна і треба. Стосовно свинячого і пташиного грипу з Китаю, Комаровський радить не дуже боятись, оскільки заразитись вірусом тваринного грипу можна рідко, а від людини до людини він не передається. А якщо вірус передається від людини до людини, то він вже людський. А свинячий і пташиний - небезпечні для свиней і птахів.

З приводу носіння масок, Комаровський пояснює, що він погоджується із думкою ВОЗ, адже авторитет ВОЗ набагато вище, ніж його.

"Я змушений погоджуватись із думкою ВОЗ, хоча можу мати власну думку, яку залишу при собі. У мене є певні претензії до ВОЗ. Я наприклад, чесно скажу, вже 4 місяці чи більше чекаю пандемії. Чекаю, що ВОЗ накінець сформулює критерії, по яких треба ставити діагноз смерті від коронавірусної інфекції. Адже у нас померлих від коронавірусної інфекції рахують по-своєму", - додає лікар.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що заразність коронавірусу зросла на 30% за мутацій.

Також Знай.ua писав, що Комаровський розповів, кому пощастить не заразитися коронавірусом.