Стало відомо, що у Києві можуть подовжити адаптивний карантин ще на півтора роки – до 2022. Але про посилення карантину поки що ніхто не говорить.

Про це повідомив глава Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан у вівторок, 14 липня, передає РБК-Україна.

"Можуть і це не тільки в Києві, а в усьому світі. Епідемічно підтверджені дані, що кожен збудник, який сформувався в світі циркулює до свого нівелювання, тобто до знищення – 1,5 роки. Обмежувальні заходи та заходи захисту можуть подовжувати весь цей період", - заявив експерт.

Громадський транспорт, карантин - фото Знай.ua
Громадський транспорт, карантин - фото Знай.ua

За його словами, щоб завершилася пандемія має перехворіти на коронавірус 80% населення України. Рубан підкреслив, що у найближчий час вакцини точно не буде.

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Ймовірність посилення карантину в Києві – у нас стабільно високі показники захворювання. З епідемічної точки зору дане захворювання триватиме ще три сезони, як тривав і пандемічний грип – фактично до формування колективного імунітету на рівні 50-70%. Три сезони це півтора роки", - сказав він.

Крім того, через півтора роки китайський вірус продовжуватиме циркулювати в нашій країні, але українці будуть переносити його як звичайну застуду.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

"Відповідно до природи даного збудника, він ще триватиме півтора роки. Це нормальне природне явище для нового пандемічного грипу... Він циркулюватиме поки не перейде до звичайного явища, який передається людиною до людини і викликів ГРВІ, просто застуда", - підсумував Рубан.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кияни вимагають від мера столиці Віталія Кличка заборонити транспорт у місті, адже саме він є "інкубатором" коронавірусу.

Як повідомляв портал Знай.uа, від Зеленського вимагають чітких дій: українцям – карантинні виплати, нардепам – скоротити зарплати.

Також портал Знай.uа писав, що карантин можуть подовжити після 31 липня ще на два тижні, тобто до 14 серпня.