Україна вирішила обмежити в'їзд паломників-хасидів, які щорічно приїжджають до Умані на святкування іудейського свята Рош ха-Шана. Про це заявив мер Умані Олександр Цебрій на своїй Facebook-сторінці.

"Результатом міжвідомчої наради у приміщенні МЗС України стала загальна думка, що прибуття десятків тисяч паломників-хасидів до міста Умань для проведення святкування в традиційному форматі неможливе", - повідомив градоначальник.

За словами Цебрія, до такого рішення прийшли з урахуванням наступних факторів:

- нинішня епідеміологічна ситуація в Ізраїлі;

- заборона проведення масових заходів в Україні;

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

- навантаження на українські медичні установи;

- необхідність створення значної кількості місць для обсервації та забезпечення безпеки життя та здоров'я як громадян України, так і іноземних громадян;

- труднощі з контролем правоохоронними органами за дотриманням паломниками режиму самоізоляції.

Хасиди в Умані
Хасиди в Умані

"В результаті низки переговорів та зустрічей між посадовими особами обох країн, ізраїльська сторона з розумінням сприйняла скасування міжнародного паломництва в Умані в цьому році", - написав мер.

пост Цебрія, скріншот з Facebook

Він опублікував текст листа МЗС України, який було складено за підсумками міжвідомчої наради.

лист МЗС України

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, минулого року в Умані хасиди побилися з місцевими і спалили православний хрест.

Як повідомляв портал Знай.uа, аеропорт Вінниці готується до напливу паломників-хасидів, прибуття яких очікується до кінця вересня.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський хоче "побудувати з Умані маленький Єрусалим", єврейська громадськість просить допомоги.