Декомунізація була одним з найважливіших курсів у політиці Петра Порошенка. П'ятий президент України і його парламент вважали, що Україні необхідно якомога швидше позбутися від “комуністичного” минулого.

Проте коли приймали закони про декомунізацію, запитати народ про це забули. Через п'ять років після її початку, люди досі скептично ставляться до цього кроку.

Декомунізація в Україні
Декомунізація в Україні

Інститут демократичних ініціатив провів опитування, з метою з'ясувати, як українці ставляться до декомунізації, перейменування міст і вулиць. Судячи зі звіту, який опублікувала організація, що багато українців не підтримують цей крок. Зокрема, 44% українців проти перейменування. Що стосується інших заходів, передбачених декомунізацією (заборону комуністичної символіки, демонтаж пам'ятників), жителі нашої країни в більшості ставляться до цього байдуже.

Краще всього до декомунізації відносяться жителі західної України, однак і тут вдалося набрати лише 45% “за”. На півночі і в центрі – 33% респондентів підтримують цей крок. На півдні – 22%, а на сході – всього 20%. Також є тенденція до байдужого ставлення до декомунізації серед молоді. Більшості респондентів цей крок важливий.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.иа", представники російської православної церкви зажадали "переселити" тіло Леніна з Мавзолею в інше місце.

Нагадаємо, що на Закарпаття в місті Чоп в рамках декомунизации з молотка пішов пам'ятник Володимиру Леніну, який викупили за скажені гроші.

На Закарпатті в місті Чоп в рамках декомунизации з молотка пішов пам'ятник Володимиру Леніну, якого викупили за скажені гроші.

Також повідомлялося, що звичайний киянин одного разу вранці зустрів у метро звичайної людини у футболці зі Сталіним. І це не дуже добре закінчилося для другого.