Поблизу берегів Нігерії, а точніше у Гвінейській затоці, під час атаки на танкер Curacao Trader невідомі викрали 15 членів екіпажу. Попередньо, взяті у полон моряки є громадянами України та Росії.

Джерело: іноземне видання Dryad Global.

Як відзначається, на борт, поки невідомо як, потрапили восьмеро озброєних осіб. Статус судна нині відображається як такого, що перебуває "не під командуванням".

"Судно Curacao Trader було посаджено біля берегів Нігерії. Початкова звітність вказує на те, що до корабля наблизилися 8 озброєних осіб та сіли на борт. Внаслідок - викрадено 15 членів екіпажу", - йдеться в повідомлені.

Фото судна, на борт якого проникли невідомі

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

У порівнянні з іншими подібними інцидентами у Гвінейській затоці напад стався у найбільш віддаленому від берега місці. Експерти припускають, що піратів, попри наявність катерів, підтримує більше судно, яке дозволяє їм атакувати кораблі попри зусилля держави у боротьбі з морським розбоєм.

Варто наголосити, що у Гвінейській затоці зареєстрували вже 18 випадків нападу на судна, під час яких піратами було викрадень щонайменше 93 осіб. У порівнянні з минулим роком атаки почастішали на 20 відсотків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, десантний корабель ВМС США USS Portland лазером збив літальний апарат.

Як повідомляв Знай. ua, СБУ затримала віроломного командира бойового корабля.

Також Знай. ua писав, що російська субмарина з ядерною зброєю отримала ім'я видатного українця.