Персики для багатьох є улюбленим літнім фруктом. Їхня соковита ароматна м'якоть робить їх королями серед інших плодів гарячого сезону. Однак як навчитися вибирати найкращі фрукти на ринку чи в магазині?

Про це Знай.ua розповідає на основі матеріалів сайту ГастрономЪ.

Персики бувають різних сортів, які розрізняються не тільки по місцю зростання, але і за кольором і смаком. М'якоть у стиглих персиків може бути рожевою, білою або жовтою. Рожева і біла м'якоть - найсолодша, жовта - більш запашна.

Дуже добре розбираються в стиглих персиках оси і бджоли. Сміливо купуйте плоди, на які вони сідають.

Персики, фото Pxhere
Персики, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Якщо вам все-таки попалися не надто стиглі персики, не засмучуйтеся. Вони можуть дозріти, якщо їх потримати кілька днів при кімнатній температурі. Можна навіть прискорити процес дозрівання, якщо покласти фрукти в пакет з бананами.

Знавці також стверджують, що найсмачніші персики завжди бувають трохи неправильної форми.

У магазині, особливо не в сезон, ми купуємо, як правило, плоди, які вже пройшли хімічну обробку: щоб персики не зіпсувати, добираючись до нас з далеких країн, їх обробляють газовими сірчаними консервантами, які до того ж дозволяють фруктам дозрівати в дорозі.

Якщо ви хочете дізнатися, наскільки сильно були оброблені плоди, розламати один з них. Якщо з хімзахистом перестаралися, кісточка всередині буде суха. З таких персиків можна приготувати компот, пиріг, варення.

Якщо кісточка персика залишилася цілою - їжте і насолоджуйтесь, тільки обов'язково помийте перед їжею. В цілому, якщо ви купуєте персики в магазині, вам треба дотримуватися тих же рекомендацій, що і при покупці на ринку.

Персики часто рекомендують включати в раціон дієтичного харчування: свіжі персики сприяють переварюванню жирної їжі, тому персиковий десерт у фіналі ситного обіду буде більш ніж доречним.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на оптових ринках в Україні через стрімке зростання пропозиції картопля нового врожаю істотно подешевшала.

Як повідомляв портал Знай.uа, повені в західних регіонах України можуть призвести до подорожчання овочів по всій країні.

Також Знай.ua писав, Дешевший, ніж яблука та кавуни: названо фрукт, який по кишені кожному українцю.