Персики для багатьох є улюбленим літнім фруктом. Їхня соковита ароматна м'якоть робить їх королями серед інших плодів гарячого сезону. Однак як навчитися вибирати найкращі фрукти на ринку чи в магазині?
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це Знай.ua розповідає на основі матеріалів сайту ГастрономЪ.
Персики бувають різних сортів, які розрізняються не тільки по місцю зростання, але і за кольором і смаком. М'якоть у стиглих персиків може бути рожевою, білою або жовтою. Рожева і біла м'якоть - найсолодша, жовта - більш запашна.
Дуже добре розбираються в стиглих персиках оси і бджоли. Сміливо купуйте плоди, на які вони сідають.
Якщо вам все-таки попалися не надто стиглі персики, не засмучуйтеся. Вони можуть дозріти, якщо їх потримати кілька днів при кімнатній температурі. Можна навіть прискорити процес дозрівання, якщо покласти фрукти в пакет з бананами.
Знавці також стверджують, що найсмачніші персики завжди бувають трохи неправильної форми.
У магазині, особливо не в сезон, ми купуємо, як правило, плоди, які вже пройшли хімічну обробку: щоб персики не зіпсувати, добираючись до нас з далеких країн, їх обробляють газовими сірчаними консервантами, які до того ж дозволяють фруктам дозрівати в дорозі.
Якщо ви хочете дізнатися, наскільки сильно були оброблені плоди, розламати один з них. Якщо з хімзахистом перестаралися, кісточка всередині буде суха. З таких персиків можна приготувати компот, пиріг, варення.
Якщо кісточка персика залишилася цілою - їжте і насолоджуйтесь, тільки обов'язково помийте перед їжею. В цілому, якщо ви купуєте персики в магазині, вам треба дотримуватися тих же рекомендацій, що і при покупці на ринку.
Персики часто рекомендують включати в раціон дієтичного харчування: свіжі персики сприяють переварюванню жирної їжі, тому персиковий десерт у фіналі ситного обіду буде більш ніж доречним.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо,
Як повідомляв портал Знай.uа,
Також Знай.ua писав, Дешевший, ніж яблука та кавуни: названо фрукт, який по кишені кожному українцю.