Американська агенція NASA планує відправити місію на Венеру для дослідження надр планети. Назвою програми стало латинське Veritas - "істина".

Джерело: повідомлення пресслужби NASA, розміщене на офіційному сайті.

Нова місія на Венеру дасть вченим можливість зрозуміти, чому дві приблизно однакові за розміром планети, Земля і Венера, настільки сильно відрізняються за фізичними умовами на поверхні: в той час як на поверхні Землі підтримуються помірні температури і тиску, що дозволяють існувати життєвим формам, на поверхні Венери температури досягають 500 градусів Цельсія, хмари наповнені сірчаною кислотою, а атмосферний тиск здатний розчавити людину.

Пейзаж Венери, зображення  NASA/JPL-Caltech/Peter Rubin
Пейзаж Венери, зображення NASA/JPL-Caltech/Peter Rubin

Місія почнеться у 2026 році і буде являти собою орбітальний апарат, інструменти якого будуть вдивлятися через хмари планети в поверхню планети і глибше. Апарат буде оснащений радарною системою для створення тривимірних глобальних карт і ІЧ-спектрометром, що дозволяє визначити хімічний склад поверхні. Крім того, він зможе вимірювати параметри гравітаційного поля планети, щоб визначити структуру надр Венери.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Таким чином, в NASA вирішили не обмежуватися детальним вивченням лише Марсу.

Не так давно стало відомо, що агентство НАСА представило марсіанський вертоліт Ingenuity, який буде відправлений на Червону планету улітку 2020 року. Сам по собі він кардинально відрізняється від звичайних вертольотів, і у них тільки спільний принцип роботи і розташування лопаті. Місія Mars 2020 Perseverance Rover повинна бути запущена в липні 2020 року.


Передбачається, що спусковий модуль з марсоходами здійснить посадку на планету влітку 2021 року. До її складу увійдуть два ровера, ймовірним місцем посадки яких стануть плато Сирт і кратер Джезеро, розташовані в 28 км один від одного. Самі ж ровери повинні взяти аналіз ґрунту, щоб з'ясувати, чи є в ній живі бактерії.

Після посадки на Марс від ровера повинен відокремитися від вертольота Ingenuity, який буде разом з Perseverance вивчати планету - один пристрій з повітря, інша - з землі. Щоправда, досі невідомо, скільки займе часу на переліт від Землі до Марса, але це лише питання часу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше NASA відправить ровер з табличкою на честь медиків на Марс.

Як повідомляв портал Знай.ua, Вчені NASA показали, як виглядають сонячні затемнення на Марсі.

Також Знай.ua писав, що NASA представило головне докази наявності води на Марсі.