У понеділок, 20 липня пішов з життя Віктор Олександрович Чижиков, відомий російський художник-карикатурист, ілюстратор "Крокодила" та автор емблеми Олімпіади-80 - відомого всім "Олімпійського Мішки".

Віктору Чижикову було 84 роки. Про смерть художнирка повідомило російське видавництво "АСТ Діти" в Faceebook. Зазначається, що смерть художника виявилася несподіванкою для колег.

С грустью сообщаем, что сегодня 20 июля 2020 года ушел из жизни Виктор Александрович Чижиков, народный художник России,...

Geplaatst door АСТ Дети op Maandag 20 juli 2020

За деякими даними, протягом декількох років він боровся з важким захворюванням. Смерть наступила в одній зі столичних лікарень. Подробиці уточнюються.

Популярні новини зараз
Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок Перші снігопади: українців попередили про погоду
Показати ще

До слова, напередодні смерті художника в РФ відзначили ювілей Олімпіади-80. Вона почалася 40 років тому, 19 липня 1980 року. Саме тоді ведмежа Мішку відпустили в небо зі стадіону "Лужники".

Віктор Чижиков також працював над ілюстраціями для видавництв "Малыш", "Дитяча література" і журналів "Мурзилка", "Веселі картинки" та інших.

За роки кар'єри Чижиков створив численні ілюстрації до дитячих книг, що випускалися у видавництвах Москви. Входив до складу декількох професійних об'єднань, в журі конкурсу дитячого малюнка.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, У Львові пішов з життя легендарний художник-вітражист Валерій Шаленко.

Валерій Шаленко є автором комплексу вітражів для меморіального музею Івана Франка у Нагуєвичах. Це, зокрема, "Франко і Галичина", "Захар Беркут", "Гуцульська сім'я", "Мойсей".

Також видатний художник працював у Львівських реставраційних майстернях Державного історико-архітектурного заповідника, у Львівському виробничому художньо-оформлювальному комбінаті, викладав композицію і живопис у Львівському художньому училищі імені Івана Труша.

До 200-ліття Тараса Шевченка Валерій Шаленко створив цикл робіт "Навколо Тараса" за спогадами сучасників поета.

Малярські та графічні роботи львів'янина містяться у приватних колекціях у Канаді, Греції, Чехії та Україні

Як повідомляв портал Знай.ua, пішов з життя зірка Бродвею і фільму "Одинадцять друзів Оушена" Карл Райнер

Також Знай.ua писав, помер експерт шоу "Пусть говорят" Сергій Заграєвський