На Донбасі бойовики начхали на усі домовленості та вчергове обстріляли позиції українських героїв. Без жертв не обійшлося – російські окупати забрали життя одного військовослужбовця.

Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці Операції об'єднаних сил.

"Збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник знову застосував озброєння заборонене Мінськими домовленостями, використавши не лише міномети, але й артилерійські установки", - йдеться в повідомлені.

Зокрема, ворог вів вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм та 120-ти мм мінометів по наших позиціях поблизу Миронівського. Автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети загарбники були залучені біля Причепилівки.

Ще один факт порушення припинення вогню зафіксовано неподалік Шумів. На цій ділянці фронту противник обстріляв опорні пункти наших захисників з автоматичних станкових гранатометів, стрілецького та снайперського озброєння.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також загарбники відкривали вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів біля Мар’їнки, Старогнатівки, Широкиного та Павлополя.

Військові, фото: Міноборони
Військові, фото: Міноборони

"За поточну добу, на жаль, внаслідок ворожого обстрілу один наш мужній захисник загинув. Командування Об’єднаних сил висловлює глибокі та щирі співчуття рідним і близьким полеглого українського героя", - йдеться в повідомленні.

Водночас, як наголошується, для придушення вогневих засобів загарбників, наші воїни застосували штатне озброєння та дали зрозуміти окупантам, що їхня злочинна діяльність не залишиться безкарною.

"Втрати противника, внаслідок адекватної відповіді українських захисників, уточнюються", - додали в штабі ООС.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, На Донбасі окупанти застрелили жителя Естонії, який кинувся на порятунок пораненого українського героя

Як повідомляв Знай. ua, ворог відкрив вогонь: на Донбасі медик рятував бійця ЗСУ та загинув сам

Також Знай. ua писав, Путіна вже тіпає від Зеленського: "Обіцяв вирішити"