Ціни на житло в Україні зросли на 10% за 12 місяців. Ринок нерухомості в Україні оговтується після карантину. Середня ціна на новобудови завмерла, а забудовники поступово відновлюють попит, який знизився в період карантину. Про це йдеться у даних державного статистичного відомства.

новобудова, ілюстративне фото з вільних джерел
новобудова, ілюстративне фото з вільних джерел

За даними державного статистичного відомства, за рік ціни на квартири на первинному ринку виросли на 6,7%, на вторинному - на 9,4%.

Як подорожчали квартири:

За рік однокімнатні квартири подорожчали на первинному ринку на 8,1%, на вторинному - на 12,5%,
двокімнатні квартири на первинному ринку на 5,6%, на вторинному - на 9,8%,
трикімнатні квартири на первинному ринку на 6,0%, на вторинному - на 6,2%.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

новобудова, ілюстративне фото з вільних джерел
новобудова, ілюстративне фото з вільних джерел

Варто нагадати, що зараз в Києві середня ціна за квадратний метр у новобудовах не змінилася і залишилася на колишньому рівні — 25,1 тис. грн/кв. м. В доларах ситуація така ж $940/кв. м. Якщо подивитися на середню вартість по класах, то в червні в гривневому еквіваленті на 400 грн, або на 2,2%, до 18,6 тис. грн/кв. м виріс економ-сегмент.

Бізнес-клас за підсумками червня теж знизився в середньому на 100 грн, або 0,3%, до 37,4 тис. грн/кв. м, а еліт-клас втратив 900 грн, або 1,3%, і закріпився на рівні 67,3 тис. грн/кв. м.

Економ-сегмент у доларовому еквіваленті зріс на $20, або 2,9%, до $700/кв. м, бізнес-клас в ціні не змінився — $1,4 тис./кв. м, а еліт просів на $10, або 0,4%, до $2,52 тис./кв. м.

Повідомляється, що за час карантину вартість квартир знизилася на 15-20%, але з часом ситуація стабілізувалася і ціни перестали скакати туди-сюди. Також ціни на об'єкти первинного ринку стали доступнішими, тепер більше охочих зможуть купити собі житло в місті.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, житло за копійки: де на Закарпатті купити пентхаус за ціною однушки.

Як повідомляв Знай. ua, придбати квартиру в Києві - у скільки обійдуться заповітні метри у розпал карантину.

Також Знай. ua писав, що у Польщі підпалили заробітчан з України.