В Україні зростуть в 10 разів штрафи за викинуте сміття. Дане рішення підтримали 284 народного депутата Верховної Ради.

За викидання сміття передбачено попередження або накладення штрафу від ста до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 1700 до 2550 гривень.

  • Дані штрафи торкнутися викидання сміття з:
  • Вікон, дверей вагонів поїздів;
  • За борт судна (річкового або маломірного);
  • З вікон і дверей автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів або трамваїв.

На даний момент поки що максимальний штраф складає 170 гривень.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді України зареєстрували проект закону, який передбачає збільшення штраф за викинутий недопалок. Зокрема, спроба позбутися від викуреної сигарети може коштувати українцям більше двох з половиною тисячі гривень, згідно з умовою про асоціацію з ЄС.

Так, днями був зареєстрований проект закону №2207-1 "Про управління відходами", авторами якого виступили фахівці Міністерства екології та природних ресурсів.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

зокрема, він передбачає збільшення штрафу за викинутий недопалок в десятки разів. Наприклад, якщо ви викинете недопалок з вікна автомобіля, маршрутки, трамвая, тролейбуса або десь – вам доведеться заплатити від 1700 до 2550 гривень. Аналогічні штрафи передбачені і за викидання сміття з вікна поїзда або річкового транспорту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, любителям покурити загрожують космічні штрафи.

Як повідомляв Знай. ua, у Києві з'явилися спецмісця для любителів штрафів.

Також Знай. ua писав, що Кирилівка після отруєння дітей потрапила в новий скандал.