З 1 липня 2020 р. допомога на дітей матерям-одиначкам призначається за новими умовами.

Одинокі матері не отримають допомогу на дитину, якщо в сім’ї є непрацюючі дорослі, якщо була здійснена покупка на 50 тис.грн., або у родини є друга квартира чи авто, "молодше" 15 років.

Не отримає допомогу і жінка, яка має дітей від чоловіка, з яким не перебуває в зареєстрованому шлюбі, але разом проживає з ним і ведеспільне господарство.

Про це йдеться в роз’ясненні Міністерства соціальної політики щодо допомоги на дітей одиноким матерям.

"✅Право на допомогу на дітей одиноким матерям мають одинокі матері (які не перебувають у шлюбі), одинокі усиновлювачі, якщо у свідоцтві про народження дитини або документі про народження дитини, виданому компетентними органами іноземної держави, за умови його легалізації в установленому законодавством порядку (рішенні про усиновлення дитини), відсутній запис про батька (матір) або запис про батька (матір) проведено в установленому порядку органом державної реєстрації актів цивільного стану за вказівкою матері (батька, усиновлювача) дитини.
✅Право на допомогу на дітей одиноким матерям (батькам) має мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника, соціальну пенсію або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену Законом України "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю", - йдеться в роз'ясненні.

⚡️ Друзі, продовжуємо рубрику #ЗапитуєтеВідповідаємо. 🔶 Право на допомогу на дітей одиноким матерям мають одинокі...

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
Geplaatst door Міністерство соціальної політики України op Dinsdag 28 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям будуть видавати бебі-бокси при народженні дитини, що входить в пакет малюка

Як повідомляв портал Знай.ua, соцдопомогу українцям перенесуть в онлайн: що потрібно знати і як отримати свої гроші

Також Знай.ua писав, суд визначив, які роки українцям не зарахуються в загальний трудовий стаж.