Незважаючи на прогрес армії в останні роки, проблем в збройних силах України вистачає. Тому прикордонна служба - перший рубіж оборони нашої країни, до сих пір ходить зі стрілецькою зброєю, яке давно морально застаріло. Однак в цьому напрямку нарешті з'явилися певні рухи. Зокрема, Державна прикордонна служба заявила про закупівлю нового виду стрілецької зброї, яке знаходиться на озброєнні країн NATO.

Держприкордонслужба придбала штурмові гвинтівки UAR-15. Це нова стрілецька зброя, яке зараз активно використовується в різних країнах, в тому числі в Північноатлантичному альянсі. Перша організація, яка отримає оновлене зброя - прикордонний загін "Дозор". Перші гвинтівки вже надійшли на озброєння і поставлені на баланс.

Ці гвинтівки збирають в Україні. Виробляються вони з українських і американських деталей. У перспективі ця зброя повинна повністю замінити автомати Калашникова, які вже зараз вважаються морально застарілими. Чи будуть їх купувати для інших родів військ - поки невідомо.

Нагадаємо, "Режим тиші" на Донбасі порушують неприцільні постріли окупантів, звіт ООС.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв "Знай.uа", "Режим тиші" на Донбасі: у прифронтових селах ВСУ знайшли гори вибухівки, закладеної путінськими посіпаками, звіт ООС.

Знай.uа писав про "Режим тиші" на Донбасі: армія Путіна тільки раз цілилася в сторону ВСУ і склала зброю, звіт ООС.