З 1 липня 2020 року набрали чинності нові правила, що регламентують призначення матеріальної допомоги. Отримати грошові виплати зможуть матері, які не перебувають у шлюбі, а також усиновителі, якщо у свідоцтві про народження або інших документах на дитину не вказані відомості про батька або матері. Також в Мінсоцполітики зазначили, що право на допомогу можуть отримати матері або батьки дітей, які втратили одного з батьків. При цьому допомога може бути призначена в разі, якщо мати чи батько не отримують пенсію по втраті годувальника або будь-які інші види державної допомоги.

Мать и ребенок, фото из открытых источников

При цьому отримати допомогу не зможуть жінки, які мають дитину від, з якою вона не перебувала в офіційному шлюбі, але при цьому веде спільне господарство або живе разом з батьком дитини. У такому випадку вона не вважається одинокою матір'ю.
На сьогоднішній день матеріальна допомога одиноким батькам розраховується, виходячи з різниці між прожитковим мінімумом для дитини і щомісячним загальним доходом сім'ї. З 1 липня 2020 року прожитковий мінімум на дитину до 6 років встановлено в розмірі одна тисяча вісімсот п'ятьдесят-дев'ять гривень, а з 1 грудня вона збільшиться до 1921 гривні. Що стосується дітей з 6 до 18 років, допомога складе 2318 грн і 2395 грн відповідно.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в РНБО хочуть екстрадувати з Білорусі в Україну найманців "Вагнера": "Плацдарм для дій проти нашої країни

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", Мандзій розповіла, яким буде навчання у школах з вересня: "зелені уроки" та маски на перервах

Також Знай.uа" писав, в Україні зростуть зарплати бюджетників – скільки люди отримуватимуть уже з вересня