Відсутність реформ і проблеми, що накопичилися в залізничній галузі можуть призвести до зупинки перевезень і економічної кризи. Про це заявив інвестаналітик Ерік Найман.

"Ми розуміємо, що зупинка залізниці призведе до економічної кризи. Тому що це і пасажирські перевезення, і вантажоперевезення. Ми сьогодні не можемо собі уявити Україну без залізниці", - сказав Найман.

На його думку, одна з проблем, яку необхідно вирішити в "Укрзалізниці" - подолання корупції. Тобто потрібно забезпечити максимальну прозорість роботи компанії. Тільки за цієї умови галузь стане привабливою для інвестора.

"Галузь залізничних перевезень досить складна для приватного бізнесу. Залишається держава, а для ефективності державних компаній в Україні традиційно ключова проблема - корупція. У" Укрзалізниці "вона процвітає просто дуже махрово. А корупцію може перемогти тільки прозорість. Тобто максимально можлива прозорість на всіх етапах ", - пояснив Найман.

Раніше в.о. голови правління "Укрзалізниці" Іван Юрик заявив, що необхідна реформа і поділ бізнесів, оскільки нинішня бізнес-модель компанії себе зжила.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще