З туманного Альбіону прийшли новини про юного мандрівника. Хлопчик 10 років більше години протримався у відкритому морі, вижити йому вдалося завдяки порадам, які він чув у документальному фільмі.

Читайте Знай Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню BBC.

Журналісти пишуть, що хлопчика віднесло в море на пляжі курортного містечка Скорборо у п'ятницю, 31 серпня. Той день був найспекотнішим цього року, тому тисячі людей вирушили на пляжі. Коли рятувальники знайшли 10-річного хлопця у відкритому морі, він лежав на спині з розпростертими руками і кликав на допомогу.

Бухта Скорборо, фото: BBC
Бухта Скорборо, фото: BBC

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Саме так рекомендують поводити себе експерти. Вітер і припливи пронесли хлопчика через всю бухту — його подорож тривала більше години.

"Ми в захваті від цього неймовірного хлопця, який зумів зберегти спокій і слідувати рекомендаціям за жахливих та стресових обставинах. Якби не це, результат міг би бути зовсім іншим", — сказав керівник рятувальників у Скорборо Лі Мартон.

Він додав, що хлопчик дивився документальний фільм BBC "Як врятуватися у морі" і слідував порадам з телешоу. Хлопчика передали батькам, після чого вони разом поїхали на огляд до лікарні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Хмельницькому молода сім'я пішла на дно на катамарані.

Як повідомляв Знай.uа харків'янка бігла до медиків з мертвою дитиною у ковдрочці - залікувала ангіну.

Знай.uа писав, в Кривому Розі дідусь врятував потопаючу внучку і пішов на дно, героя оплакує все місто.