В Міністерстві внутрішніх справ анонсували появу "місцевих шерифів".

В Україні дільничних інспекторів поліції планують замінити на поліцейських офіцерів громад, які працюватимуть за принципом шерифа. При цьому фінансування таких "шерифів" частково ляже на українців.

В Україні реформують інститут дільничного - його поступово буде заміняти поліцейський громади, який працюватиме за аналогією з шерифом. Про це розповів радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Володимир Мартиненко в ефірі Україна 24.

За словами Мартиненка, поліцейський громади буде працювати як шериф: постійно перебувати в громаді, співпрацювати з нею і отримувати від неї частину фінансування.

"Зараз у нас запускається така нова форма - поліцейський офіцер громади, і з часом вона прийде на заміну дільничним офіцерам поліції", - сказав він.

Мартиненко додав, що поліцейський громади буде постійно перебувати на території громади та співпрацювати з її жителями. При цьому фінансування буде лягати в тому числі і на громаду.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Поліцейський офіцер громади буде постійно перебувати на території громади ... і повністю з нею співпрацює. І тут фінансування в тому числі лягає на громаду. Це по аналогії - місцевий шериф, який постійно з усіма спілкується", - повідомив Мартиненко.

Однак, через деякий час після заяви Мартиненка спікер МВС Артем Шевченко спростував появу в Україні "місцевих шерифів".

В першу чергу він зазначив, що сам термін "шериф" використано радником Авакова неправильно.

Артем Шевченко пояснив, що шериф отримує посаду шляхом обрання. В Україні ж поліцейський офіцер громади призначається керівництвом, хоч і з урахуванням думки людей.

Спікер МВС також роз'яснив, що в рамках децентралізації важливо, щоб за кожною громадою був закріплений відповідальний правоохоронець, який би був родом з тих місць, жив там і користувався довірою земляків. При цьому на громаду лягають додаткові фінансові витрати. Наприклад, вона надає поліцейським офіцерам офіс, інтернет і т.д.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Авакова перерахували озброєних українців

Як повідомляв портал Знай.ua, у Авакова пригрозили мерам Тернополя і Луцька

Також Знай.ua писав, львівських копів пересадили на мотоцикли