4 серпня у ліванській столиці Бейрут в районі морського порту прогримів потужний вибух. Постраждало безліч кварталів міста. Згідно з останніми даними, загинуло 100 осіб, понад 4 000 отримали поранення. Лікарні міста переповнені. Ще сотні людей вважають зниклими безвісти.

За попередніми даними, серед жертв вибуху українців немає. Однак, серед помешкань, які виявилися зруйнованими і пошкодженими внаслідок масштабного вибуху, є й домівки українців. Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу 6 серпня.

За словами Кулеби, пошкоджені домівки трьох сімей українців. Ще одна громадянка України повідомила про руйнування її квартири та незначні тілесні ушкодження. Усі вони звернулися за допомогою до Посольства України в Лівані.

Ще 30 українців у Бейруті звернулися до посольства з проханням про невелику фінансову підтримку.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Кулеба зазначив, що станом на 9 годину ранку дипломати не отримували повідомлень про загиблих чи серйозно травмованих українців.

Дипломат додав, що Україна готова надати допомогу Лівану та вже отримала від ліванської сторони запит найбільш нагальних потреб, МЗС координує надання цієї гуманітарної допомоги.

Підсумки онлайн-брифінгу 6 серпня:

Підсумки онлайн-брифінгу Dmytro Kuleba 6 серпня: 📌 ВИБУХИ У БЕЙРУТІ: АКТУАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ - станом на 9:00 ранку 6 серпня загиблих чи поранених громадян України внаслідок вибухів у Бейруті немає - три сім’ї українців звернулися до Embassy of Ukraine in Lebanon/Посольство України в Лівані з повідомленнями щодо пошкодження їхніх помешкань, одна громадянка України повідомила про руйнування її квартири та незначні тілесні ушкодження - інформація щодо можливої наявності громадян України на двох вантажних суднах, які прибули з України до порту Бейрута, наразі не підтвердилася - Україна готова надати допомогу Лівану та вже отримала від ліванської сторони запит найбільш нагальних потреб, МЗС координує всередині системи української влади надання цієї гуманітарної допомоги 📌 РОСІЯ УТИСКАЄ РЕЛІГІЙНІ СПІЛЬНОТИ В ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНОМУ КРИМУ - Росія надалі утискає релігійні громади у тимчасово окупованому Криму - МЗС засуджує виселення громади ПЦУ з Кафедрального собору святих рівноапостольних князів Володимира та Ольги у Сімферополі - Такі дії держави-окупанта неприпустимі та грубо порушують права людини, відображають політику системного переслідування української православної спільноти в тимчасово окупованому Криму - МЗС засуджує утиски та переслідування кримчан мусульманського віросповідання, общини месіанських євреїв, вірян «Свідків Ієгови» 📌 КАМПАНІЯ ПРОТИ STOPFAKE - ДОКАЗ УСПІШНОСТІ ЇХНІХ ЗУСИЛЬ - МЗС спостерігає координовані, системні спроби Росії підірвати репутацію українських фактчекерів, зокрема, організації Stopfake - StopFake очевидно заважає Росії як країні, яка є найбільшою в світі машиною зі створення і поширення фейків 📌 ПЕРША ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЯ БІЗНЕСІВ УКРАЇНИ ТА МАЛАЙЗІЇ - Україна та Малайзія домовилися про проведення 15 вересня першої в історії онлайн-конференції бізнесів за участі близько 300 компаній - учасників Рада експортерів та інвесторів при МЗС України та малайзійської Matrade 📌 ВІЗИТ ГЛАВИ МЗС МОЛДОВИ ДО УКРАЇНИ - Україна готова вивести відносини з Молдовою на новий рівень: нарощувати експорт української електроенергії до Молдови, посилювати взаємодію в сферах торгівлі та інвестицій, галузі енергетики 📌 ТОП КРАЇН, ЯКІ ЦІКАВЛЯТЬ УКРАЇНЦІВ ДЛЯ ПОДОРОЖЕЙ - 38 країн надалі за різних умов впускають до себе українських громадян - Детальна інформація доступна на онлайн-карті МЗС: http://tripadvisor.mfa.gov.ua - Онлайн-картою МЗС з моменту запуску скористалося вже понад 1 мільйон унікальних користувачів (1,04 млн)

Geplaatst door Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine op Donderdag 6 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна звернулася до Ліванської Республіки з пропозиціями допомоги

Як повідомляв портал Знай.ua, порт Бейрута стерто з лиця землі: в мережі порівняли фото із космосу до і після вибуху

Також Знай.ua писав, в Бейруті священика засипало уламками храму