У Луцькому пологовому будинку хлопчик шести днів від народження впав у кому через дві години після щеплення від гепатиту В.лікарі припускають, що причиною Коми могло послужити важкий перебіг вагітності його матері і перенесений нею COVID-19.

Про це розповів сюжет ТРК "Аверс".

Зараз малюк перебуває у Волинській обласній дитячій лікарні, в реанімації. Його стан-важкий.

Батько новонародженого обурений недбалістю медиків і звернувся із заявою в поліцію.

Як розповідає Юрій Мороз, його син народився в Луцькому пологовому будинку 1 серпня. Малюк був здоровий, вага відповідав нормі. 4 серпня дружину Юрія з новонародженим повинні були виписувати. Однак 3 серпня, через кілька годин після щеплення від гепатиту В, малюк почав задихатися.

Популярні новини зараз
Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Фото: Pixabay

"Ніч таку, як я пережив, не побажаю нікому," - сказав батько хлопчика. Він переконаний, що в події винна недбалість медиків і зроблене щеплення.

Медики ж впевнені, що головною причиною нещасного випадку є особливості вагітності матері малюка.

Зам. директора з неонатології пологового будинку Олена Курак заявила: "складний сам хід вагітності. Мама перенесла серйозне захворювання COVID-19. Щеплення було зроблено о 13:00, а погіршення відбулося о 18: 00. В інструкції, дослідженнях – абсолютно ніяких побічних дій вакцина гепатиту В не має. Ускладнення було від перебігу вагітності та захворювання жінки під час вагітності". Її слова підтверджують і інші фахівці.

На даний момент хлопчик залишається на штучній вентиляції легенів. Завдяки лікуванню судом немає, але протисудомні він все ще отримує.

Батько дитини вимагає від правоохоронців розслідування інциденту.

Нагадаємо, раніше лікарні Львівської та Дніпропетровської областей отримали апарати ШВЛ від ДТЕК Ахметова.

Як повідомляв портал "Знай.uа", екстрена медична допомога прибуде швидко не до шкірного, у зв'язку з новими планами.

Також "Знай.uа" писав, що важко хвора українка просити допомоги, потрібні дві операції: "Винна жити заради сина".