Дізнайтеся про державні свята у 2021 році та вихідны. На які дні й дати вони припадають у прийдешньому році? Читайте про те, коли новорічні свята, Великдень, Трійця та інші основні вихідні 2021.

Новорічні свята 2021

Кабмін України намагався раціонально розробити святкові вихідні, щоб умови для святкування важливих дат в Україні були максимально сприятливими. Після розробки проект розпорядження, підготовлений урядом, було відправлено на узгодження у Федерацію профспілок.

Давайте дізнаємося, скільки вихідних чекає на українців у прийдешньому 2021 році? Виявляється, є приємні сюрпризи - ми будемо відпочивати тричі по 4 дні поспіль. І ці міні-«канікули» можна провести із користю для себе та своєї сім'ї.

Але, перш ніж розповісти про усі значущі дати та вихідні у прийдешньому році, давайте трохи дізнаємося про те, яким він буде із астрологічної точки зору. Адже залишилося буквально кілька місяців, і високосний рік Сталевого Щура, який був не надто сприятливим, нарешті завершиться.

На зміну цій Божої тварі, господині підземного світу, прийде у 2021-му Білий Металевий Бик, що обіцяє бути працьовитим та спокійним. У порівнянні з поточним він більш консервативний, стриманий і спокійний.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Та й у цілому прийдешній рік обіцяє бути благополучним, тому що бик - миролюбне, умиротворенне, спокійне та надійне створення, якщо його не злити. Ця впевнена тварина передбачає благополуччя у всіх сферах. Астрологи вважають її комфортною твариною, що любить тепло та затишок.

Січень - перший місяць нового 2021-го року. Як правило, він багатий на новорічні свята. Затяжні вихідні на самому початку 2021-го українці зможуть отримати двічі поспіль. Та й напередодні, у грудні, також.

Передбачувані новорічні свята наступні: 1-е (Новий рік), 2-е, 3-е січня (п'ятниця, субота, неділя). А також 7-е (Різдво Христове), 8-е, 9-е та 10-е січня (четвер, п'ятниця, субота, неділя). П'ятниця, 8-е січня, буде перенесена на суботу, 16-те число.

Таким чином, у січні 2021-го року всього буде 12 вихідних днів та 19 робочих. Із огляду на це ви можете заздалегідь розпланувати, як провести вихідні на Різдво, чи варто вирушати у поїздку на новорічні свята або краще провести із сім'єю чи друзями.

Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels
Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels

Католицьке Різдво Христове припадає у 2021 році на суботу. Отже, цей день, згідно із трудовим законодавчим кодексом, буде перенесений на понеділок, 27-е число. Таким чином, наприкінці грудні буде 3 вихідних поспіль: 25-го, 26-го та 27-го грудня (субота, неділя, понеділок).

Травневі вихідні 2021

Коли оживає природа, посмішки на обличчях людей розквітають. Адже за вікном настає приголомшлива пора року, коли все квітне й зеленіє. Теж саме відбувається і з кожним із нас усередині. І настрій стає набагато кращим.

Безумовно, жінки на самому початку весни із нетерпінням чекають на 8-ме Березня, щоб отримувати презенти, увагу й приємні слова на свою адресу. У прийдешньому році цей день припадає на понеділок, тому українці відпочиватимуть 3 дні поспіль: 6-го, 7-го та 8-го числа (субота, неділя, понеділок).

Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels
Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels

Тож заздалегідь можна спрогнозувати свої плани на романтичну подорож або прогулянку. Якщо умови в країні будуть сприятливими, можна спрогнозувати поїздку-подарунок до Парижа або куди-небудь ще на свій розсуд.

Наступна низка весняних свят - 1-ше травня (День праці, субота) та 2-ге травня (Великдень, неділя). Таким чином, 3 та 4 травня також будуть вихідними днями. Адже, згідно із українським трудовим законодавством, якщо свято припадає на вихідний, то воно переноситься на найближчий робочий день.

У даному випадку 1-е травня переноситься на 3-тє число, а 2-ге - на 4-те. Таким чином, на травневі свята українці відпочиватимуть 4 дні поспіль: 1-го, 2-го, 3-го та 4-го травня (субота, неділя, понеділок, вівторок).

8-го, 9-го, 10-го травня (субота, неділя, понеділок) також вихідні дні. Адже День перемоги припадає на неділю й переноситься на понеділок. Травень надзвичайно багатий на вихідні дні. У цьому місяці всього 13 вихідних та 18 робочих.

Як правило, українці люблять у ці дні вирушати на природу. Травневі вихідні часто називають весняними канікулами. А ті, хто можуть дозволити собі вирушити у ці дні у подорож, і зовсім радіють.

Сподіваємося, у 2021 ситуація із коронавірусом нарешті вирішиться. І можна буде вільно пересуватися без побоювань. Хтось вважає за краще відправитися на травневі свята за кордон. Інші знаходять розраду у старовинних звивистих вуличках Львова.

Можна підкорювати Карпати, об'їжджати гірські річки, їздити на велосипедах або ходити у походи. У нас у країні багато місць, де можна насолодитися тишею або погуляти шумно. Вибирайте й плануйте заздалегідь те, що вам більше до душі: смарагдові вулички, наповнені ароматом кави чи швидкі течії та буркітливі водоспади.

В Україні більш ніж достатньо місць, які заслуговують на увагу. Можна відвідати Буцький каньйон або ландшафтний парк Буки, відправитися у замок, музей чи зоопарк. Можна покататися на човні, яхті або теплоході. Насолоджуйтесь мальовничими пейзажами й гарними краєвидами!

Літні вихідні 2021

Якщо влітку 2020 багатьом не вдалося здійснити свої плани через епідемію коронавіруса, можна перенести їх на прийдешній 2021 рік. Вашими креативними активностями можуть стати походи ву гори, їзда на велосипеді та інші корисні прогулянки.

Трійця буде у неділю, 20 червня. Відповідно, у понеділок, 21-го числа, також вихідний. І українці зможуть відпочивати на Трійцю 3 дні поспіль: 19-го, 20-го і 21-го числа (субота, неділя, понеділок).

Крім цього, на перший літній місяць припадає ще одне офіційне державне свято - День Конcтітуціі України, щр відзначається 28-го числа (понеділок). І українці знову зможуть відпочивати 3 дні поспіль: 26-го, 27-го і 28-го червня (субота, неділя, понеділок).

Влітку 2021 роки ми відзначатимемо День незaлежності України. 24 серпня 2021 року він приходиться на вівторок. А у цьому році це свято відзначається у понеділок. Обмінюйтеся позитивними емоціями, не сумуйте та проводьте час так, щоб у вашому житті було якомога більше позитиву та яскравих фарб!

Тим паче, що буде цілих 4 вхідних поспіль! Адже понеділок, 23 серпня, переноситься на суботу, 28-ме число. Таким чином, святковими вихідними у серпні будуть 21-ше, 22-ге, 23-тє та 24-те серпня (субота, неділя, понеділок, вівторок).

Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels
Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels

Державні вихідні восени 2021

У числі державних свят восени - тільки 14 жовтня. День захисника України припадає в 2021 році на четвер. І п'ятниця, 15-те, буде перенесена на 23-тє жовтня, суботу. Проводьте 4 вихідних поспіль у жовтні -14-го, 15-го, 16-го та 17-го числа (четвер, п'ятниця, субота, неділя) із користю.

Адже День захисника збігається ще із двома іншими святами: Днем українського козацтва і Покровом Пресвятої Богородиці, яка вважається захисницею і покровителькою українських козаків.

Із нагоди свята у цей день традиційно проходять виставки, концерти, молебні, а також усілякі патріотичні заходи. Ця пам'ятна дата пов'язана із низкою історичних подій, які варто вшанувати.

Щодо того, як працюватимуть банки та їхні відділення в усі перераховані вище святково-вихідні дні, в урядовому документі зазначається, що їх встановить Національний банк України.

Безсумнівно, День захисника України сповнений відваги, сили й впевненості. Це святкова дата для справжніх героїв і безсумнівних воїнів-переможців. Українські воїни - наша сила й захисники, наша опора й надійні руки. Нехай вони залишаються невразливими! Гарних свят та чудових вихідних у прийдешньому році!

Фото

Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels
Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels

Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels
Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels

Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels
Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels

Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels
Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels

Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels
Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels

Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels
Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels

Відео