Державний канал "Білорусь 1" продемонстрував сюжет про показання опозиційного активіста Юрія Воскресенського про "московських ляльководів" - при цьому на екрані показали символіку СБУ та зображення Степана Бандери.

Читайте Знай в Google News!

У відео Юрія Воскресенського іменували "призвідником протестних акцій" в одному з районів Мінська, який ще і "виявився координатором" зі штабу опозиціонера Віктора Бабарики. Чоловік, за словами ведучої, вже надав відомості після усвідомлення обману.

Раніше опозиційний канал "Белсат" доповідав про "грубе затримання" Воскресенського — силовики виламали двері і забрали його з дому.

У сюжеті Юрій Воскресенський розповідає про свої контакти з московським політологом Дмитром Болкунцем, який збирався "підірвати суспільно-політичну ситуацію в Республіці Білорусь".

"12 серпня 2020 року усвідомивши, що масова акція перетворюється в тотальний некерований хаос, я вирішив звернутися з повинною в КДБ, де виклав всі свої відомості щодо правопорушення. Також я зрозумів, що мене наосліп використовували московські ляльководи", — повідомив Юрій Воскресенський.

У сюжеті також демонструються кадри обшуку, в результаті якого були знайдені протигази і будівельні каски, що зовні схожі на ті, які використовувалися активістами українського Майдану. Також книга "Повстань і вбий першим", довідник про стрілецьку зброю та гаманець із символікою Служби Безпеки України та Степан Бандера на календарі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ЦВК Білорусі оголосила остаточні підсумки виборів: "Президент обраний".

Як повідомляв "Знай.ua", в Одесі через брак уваги охоронець "замінував" аеропорт: світить до 8 років в'язниці.

Знай.ua писав, б'ють, але підтримують: силовики в Білорусі солідарні з протестувальниками.