У 2019 Данію визнали найдорожчою країною для життя в ЄС. Місцеві жителі там витрачають на 41% більше, ніж в середньому жителі Євросоюзу.

Крім країн ЄС дорогий рівень життя в Швейцарії, де середня зарплата становить близько $6,1 тисяч, а за оренду однокімнатної квартири потрібно віддати $1,6 тис., комунальні послуги - $218.

Найбюджетнішою для життя з країн ЄС виявилася Болгарія, в якій середні витрати жителів на 47% менше, ніж інших жителів країн Євросоюзу.

Українці, фото: youtube
Українці, фото: youtube

Польща виявилася країною з низькою вартістю продуктів у порівнянні з іншими країнами ЄС на 30%. А ось державою з найдорожчим алкоголем виявилася Норвегія, там елітний напій продають на 136% дорожче, ніж в інших країнах.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Статистика по Україні показала суворі цифри реалій, в яких доводиться жити і виживати. Так, в середньому заробітна плата становить $346, або 9571 грн на місяць. Оренда житла у великих містах в середньому коштує $307, або майже 8,5 тис.грн. Однак крім оренди українцям потрібно ще оплатити комуналку, яка обійдеться в середньому $94. Абонемент у фітнес-зал на місяць коштує $17,25, похід в кіно - $3,6, капучино - $1,04.

Ціни набагато нижче середньоєвропейських, але при цьому і зарплата набагато поступається рівню ЄС.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, "друга черга" пенсіонерів застигла в очікуванні, в ПФУ зробили важливу заяву.

Як повідомляв Знай. ua, пенсіонерів залишать без грошей, експерт озвучив похмурий прогноз по виплатах вже восени.

Також Знай. ua писав, що плани "Слуг народу" позбавити українців субсидій рознесли на тріски.