Керівник української делегації у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що Росія нібито стомилася від війни на Донбасі.

Читайте Знай в Google News!

Таку думку він висловив в інтерв'ю виданню "Сегодня".

Зокрема, Кравчук зауважив, що слухає російського президента та міністра закордонних справ і нібито відчуває: "вони теж хочуть, щоб на Донбасі був мир". За його словами "російські матері, чиї сини гинуть на Донбасі, плачуть такими ж гіркими сльозами, як і українські".

Леонід Кравчук, скріншот: YouTube
Леонід Кравчук, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Я відчуваю це. Я не гарантую, що я вже все зрозумів до деталей, заглянув, вибачте, в душу кожного з них. Але, думаю, Росії також набридла війна, що російські матері, сини яких гинуть на Донбасі, плачуть такими ж гіркими сльозами, як і українські. Тому війні не може бути продовження. Її треба завершувати миром", – зазначив Кравчук. Леонід Кравчук

Кравчук наголосив, що якщо Росія не готова буде йти на поступки українській стороні, то Україна буде вимушена відмовитися від Мінського процесу.

"Якщо раптом ми відчуємо, а я допускаю таке, що вони не хочуть жодних поступок, ми показуємо, що ми готові, а вони кажуть "ні"… Ну що ж, тоді, принаймні я, мені вистачить мужності, сили і воли сказати: ми робили все, що могли, спираючись на українську законодавчу базу, Конституцію, міжнародне право, але нас не почули, тому я бачу, що Мінський процес не має перспективи. Ми починаємо шукати інші можливості", – сказав Кравчук. Леонід Кравчук

Слід зауважити, що у вівторок, 18 серпня, має початися черговий раунд перемовин Тристоронньої контактної групи (ТКГ). Засідання відбудеться у форматі відеоконференції. Для першого президента незалежної України і керівника української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука, який замінив на посаді Леоніда Кучму, ця зустріч стане першою.

Леонід Кравчук, скріншот з відео
Леонід Кравчук, скріншот з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше журналісти викрили численні порушення кортежу Зеленського: ігнорують правила ПДР та їздять на "липових номерах"

Як повідомляв портал "Знай.ua", показав, як кортеж Зеленського порушує ПДР і залишився без авто: Kia Cerato журналіста "Схем" спалили

Також "Знай.ua" писав, що МЗС після затримання українців у Мінську закликало утриматися від поїздок до Білорусі: "Дещо запізнилися"