Українськими юристами був запущений бот, який допомагає у своєчасному виявленні правових проблем і їх вирішенні, а працює він в таких месенджерах, як Telegram і Viber.

Читайте Знай в Google News!

Громадяни все частіше потрапляють в неприємні ситуації через те, що суди перестають відправляти письмові повідомлення. Це пов'язано з нестачею коштів на поштові витрати. Ще в законодавстві можна знайти положення, що дозволяють викликати відповідача до суду простим оголошенням на веб-сайті суду в певних ситуаціях.

Неоплачений штраф за порушення ПДР може виявитися причиною блокування карти при розрахунку в магазині або кафе, а підписання угоди з нерухомості у представника нотаріату — зірватися через борг у продавця, зафіксованому в державному реєстрі.

Суд, скріншот: Youtube
Суд, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Тому і був запущений VartaBot представниками правової системи PravoSud. Він здійснює моніторинг держ. реєстрів і відстежує появу судових справ, засідань, викликів до суду і виконавчих проваджень і боргів. А ще допомагає знайти адвоката і отримати професійну допомогу в разі потреби.

Безкоштовно скористатися ботом для моніторингу та пошуку по 1 особі можна один раз, проте в такому випадку нові дані перевіряються раз в 10 днів. Оперативне оповіщення та цілодобовий моніторинг обійдеться всього в 150 гривень за рік.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, іноземні фрукти заполонили Україну: сотні тисяч тонн на мільйони доларів.

Як повідомляв "Знай.ua", палити не вийде-Держекоінспекція почала рейдові перевірки.

Знай.ua писав, що пожежі в Чорнобилі виявилися продуманою диверсією: опубліковані знімки з космосу