Глава української делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську і перший президент України Леонід Кравчук розповів про новий ультиматум російської сторони, передає "Сегодня". Вимоги РФ стосуються ситуації на Донбасі. Кравчук розповів, що Москва заблокувала обмін полоненими, розмінування, розлучення сил і засобів, і навіть підготовку до зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Берліні, поки Верховна Рада не змінить постанову "про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році".

Кравчук уточнив, що Росія мала на увазі пункт 4 постанови, що свідчить, що забороняється призначати і проводити місцеві вибори в тимчасово окупованих Росією Криму і окремих районах Донецької та Луганської областей.

" вони попросили, щоб ця постанова, яка була прийнята, відповідала Мінським домовленостям. Ось тому я і звернувся до Верховної Ради і сказав, що ні я, ні ТКГ не може вирішити це питання. Це постанова Верховної Ради, тільки вони можуть це зробити. Яка буде реакція? Буду спілкуватися і з офісом президента, і з Верховною Радою. Якщо ми хочемо йти вперед, треба шукати дорогу вперед. Якщо не хочемо, треба сказати: ми не хочемо, нехай буде так, як є. Тоді все закінчиться, нема про що говорити, ніяких переговорів не буде, просто будемо стояти і битися на кордоні"

Перший президент України додав, що агресори підв'язали до цього питання і всі інші-такі як розмінування та обмін полоненими.

" вони сказали: Якщо ми це питання не вирішимо, всі інші вони навіть розглядати не будуть. Все відразу зупиняється. Це було сказано офіційно. Кожен виступав з будь-якого питання і сказав, що ми можемо прийняти (на ТКГ відповідні документи з різних питань. - Авт.), але буде записано, що цей документ набуде чинності після того, як ВР змінить постанову. По-перше, для нас важливо досягнення миру. По-друге, щоб не зупинився сам процес мінських переговорів, тому що хотіли зустрітися глави держав і готується така зустріч в Берліні. Наскільки мені вже відомо, 28 серпня буде зустріч політичних радників у Парижі. Це також зупинялося. Вони кажуть: раз ви не можете, значить нема про що говорити"

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, "Свята Трійця" знаків Зодіаку зловить грошову удачу за хвіст.

Як повідомляв Знай. ua, топ знаків Зодіаку, які живуть в постійній напрузі.

Також Знай. ua писав, що Які знаки зодіаку вражають магнетизмом.