Верховний лідер і маршал КНДР, голова Трудової партії Кореї Кім Чен Ин передав частину повноважень своїм помічникам, у тому числі своїй сестрі Кім Йо Чжон. Корейська політикиня, членкиня політбюро все міцніше тримає владу у країні, і тепер саме вона взяла на себе вагому частку зовнішніх справ і відповідатиме за стосунки КНДР з Південною Кореєю і США.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповіла південнокорейська Національна служба розвідки під час доповіді перед парламентом, повідомляють BBC News.

При цьому відзначається, що Кім Чен Ин зберігає абсолютну владу, і право останнього слова також залишається за ним.

Експерти припускають, що корейський диктатор міг поділити повноваження, щоб розділити й відповідальність за можливу невдалу політику.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За оцінками, Кім Йо Чжон є другою за впливовістю людиною у КНДР. Експерти стверджують, що у випадку смерті чи відставки нинішнього лідера саме вона може зайняти його місце.

Однак, як зазначає BBC, південнокорейська розвідка далеко не вперше поширює неправдиві, а то й відверто хибні повідомлення про КНДР.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кім Чен Ин наказав відбирати собак у жителів Північної Кореї і відправляти в ресторани на їжу

Як повідомляв портал Знай.uа, КНДР не буде продовжувати дотримуватися мораторію на випробування ядерної зброї і балістичних ракет.

Також портал Знай.uа писав, що коронавірус вразив КНДР, влада вдалася до екстрених заходів.