31-річний чорношкірий громадянин США Трейфорд Пеллерін був розстріляний чотирма поліціянтами на парковці біля супермаркету у місті Лафайетт, штат Луїзіана. Чоловік був озброєним ножем і міг страждати від психічного захворювання.

Джерело: американський канал ABC News.

Інцидент стався ще у п'ятницю 21 серпня, однак повідомили про нього не відразу.

Місце вбивства  Трейфорда Пеллеріна, скріншот відео
Місце вбивства Трейфорда Пеллеріна, скріншот відео

Чоловіка спочатку намагалися затримати за допомогою електрошокера, але коли він направився до дверей супермаркету — по ньому відкрили вогонь. Усього у чоловіка було пущено близько 11 куль.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Інцидент було зафіксовано на камеру людьми, які проїздили повз. На записі можна чітко побачити, що четверо копів оточили чоловіка і повністю контролювали ситуацію.

Ці події вкотре підкреслюють масштаби поліцейського насилля в США, від якого особливо страждає афроамериканське населення. Випадки свавілля правоохоронців стали причиною руху Black Lives Matter.

На думку багатьох лідерів громадської думки цей інцидент не мав закінчитися фатально і є доказом порушень.

Протести через цей інцидент лише починають набирати обертів. Пікети були організовані по всій країні, у тому числі в Лафайетті. Поліція поки не поспішає з офіційними повідомленнями. Це вже третя людина, яку застрелила поліція у Лафайетті з середини липня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Black lives matter — у США легенди шоу-бізнесу перетворилися на медиків, щоб надавати першу допомогу постраждалим.

Як повідомляв портал Знай.ua, Топ-5 світових зірок, які підтримали Black Lives Matter — Опра, Сміт, Тайсон.

Також Знай.ua писав, Black Lives Matter, але не для всіх - Audi розірвали контракт з Собчак після 8 років співпраці.