День знань - важлива дата для дітей і дорослих. Саме 1 вересня ми всі виходимо на нове коло життя - хто в офісі або на виробництві, а хтось - в школі чи університеті.

Саме 1 вересня є одним з небагатьох свят, які дійсно ріднять всіх нас - маленьких і дорослих. Це символ важливості знань, постійного самовдосконалення і турботи про близьких.

У цій статті ми розповімо про історію та традиції Дня знань і звичайно ж, - поділимося кращими прикладами поздоровлень з цим святом в прозі.

День знань: історія свята

1 вересня: джерело: YouTube
1 вересня: джерело: YouTube

Перше вересня - важливе свято з тривалою історією. Своє значення воно отримало ще в першій половині минулого століття. Саме тоді по всьому тодішньому Радянському Союзу було прийнято рішення починати навчальний рік у всіх освітніх установах, включаючи школи і університети, саме 1 вересня.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Традиційно для тогочасної епохи святу почали наділяти великим значенням і організовувати святкові заходи, багато з яких збереглися і до наших днів.

Офіційний статус День знань отримав лише в 1986 році. Пізніше рішення про проведення урочистих заходів в цей день було прийнято і урядом сучасної України. У нашій країні 1 вересня - свято, в який ніколи не було вихідного дня.

Однак, це не заважає 1 вересня бути загальним святом, яке має особливе значення для десятків мільйонів українців усіх вікових груп.

Традиції 1 вересня

1 вересня: джерело: YouTube
1 вересня: джерело: YouTube

День знань починається рано вранці в усіх школах і університетах країни. На урочисті заходи збираються школярі і студенти, які слухають адміністрації своїх вишів і запрошених гостей, спостерігають за церемоніями першого дзвінка або посвячення в студенти, а пізніше відправляються в класи або аудиторії на перші заняття в рамках нового навчального року.

Станом на 1 вересня дітям, студентам і членам їх сімей прийнято приходити ошатними. З собою також варто принести квіти вчителям або викладачам або дрібні подарунки. І звичайно ж, головною частиною свята, є привітання, які в наші дні можна зачитати не тільки особисто, але і відправити СМС, електронною поштою або по одному з численних месенджерів.

Привітання з 1 вересня в прозі російською та українською мовами

1 вересня: джерело: YouTube
1 вересня: джерело: YouTube

Привітання в цей день вчителю, студенту, першокласнику, викладачеві, чиновнику - обов'язкова частина вашого дня.

Офіційне привітання вас також чекатиме від директора школи вашої дитини, промова якого відкриє лінійку. А побажання випускнику - від педагогів, які довгі роки вчили сина або дочку.

Проза з Днем знань доречна батькам інших дітей, колегам з дітьми або бабусі першокласника, в класі з якими вчиться ваша дитина.

Учням молодших класів варто підготувати короткі повідомлення, а випускникам - надихаючу промову на майбутнє.

Слова радості з настанням Дня Знань від батьків першокласників також є частиною святкових традицій. Вірші дочки на лінійці допоможуть вам подарувати вашій дитині прекрасний спогад на майбутнє.

Учителям-колегам готують послання педагоги і чиновники від освіти. Викладачі вузу також вітають один одного з цим важливим днем ​​і часто не забувають привітати свою першу вчительку. Віддячити вчителям - просто. Побачивши привітання від випускників, вони зможуть зрозуміти, наскільки важлива їх робота і як вони впливають на долі дітей.

Прикольні поздоровлення у цей день можна відправити дорослому сину чи мамі, які точно згадають свої шкільні роки. Тост - колишньому класному керівнику або всьому класу випускників вашої школи.

Поздоровлення українською

Шановні педагоги та викладачі! Дорогі учні, студенти!
Від усього серця вітаю Вас з Днем знань!
Славна традиція святкувати перший день нового навчального року об’єднала багато поколінь: без перебільшення, його відзначають всі, від вихованців дитячих садів до людей, які давно вже закінчили школу або вуз. Це наше спільне свято, тому що в основі будь-якої справи, будь-якої професії і навіть хобі лежать знання. Вони дають людині впевненість і свободу у виборі життєвого шляху, можливість домогтися успіху і реалізувати свої здібності. Саме тому ми настільки серйозну увагу приділяємо забезпеченню якісних освітніх послуг.
Педагоги дошкільних освітніх установ, вчителі, викладачі – це ті люди, які відкривають нам навколишній світ. Від їх таланту, відповідальності і професіоналізму залежить дуже і дуже багато чого. Відрадно, що з кожним роком в освітніх установах Іжевська впроваджується безліч інноваційних програм, наші школярі і студенти перемагають на олімпіадах та успішно виступають на конференціях різного рівня, а їх наставники постійно підвищують рівень своєї професійної майстерності. Столиця Удмуртської Республіки завжди відрізнялася високим інтелектуальним потенціалом, і я вірю, що всі разом ми збережемо і примножимо його.
У цей світлий день я бажаю всім нам зберегти дитячу спрагу знань, юнацьку допитливість розуму і зрілість міркувань! Зі святом 1-го вересня!

***

З усією теплотою серця цього дня висловлюємо слова подяки за щоденну напружену, титанічну працю вчителям, які не тільки щедро діляться своїми знаннями, а й виховують молоде покоління свідомих громадян, справжніх патріотів своєї держави.
Зі святом Вас!

***

Дорогі діти, вчителі, батьки!
Щиро вітаю всіх вас із традиційним вересневим святом першого дзвоника – Днем знань, який відкриває світ пізнання та сходження до одвічних життєдайних джерел цивілізації.
День знань став по-справжньому всенародним святом молодості і надій. Це свято насамперед тих, хто вперше у житті переступає поріг школи. Тих, хто прийшов сюди зі своїми дітьми чи онуками. Тих, хто щоденно віддає їм свої знання та тепло сердець, навчає і виховує в дусі любові до України та до людини як найбільшої гуманітарної цінності.

***

Вітаю з Днем Знань!
У цей день всім учням і вчителям бажаю міцного здоров’я, терплячості, а головне щирого прагнення до нових знань. Нехай новий навчальний рік буде кращим за попередній і всі ваші бажання стануть реальністю!

***

Вітаю з Днем знань! Бажаю величезного бажання вчитися та здобувати нові знання. Легкого навчального року вам, дружної атмосфери, цікавих подій, чудових оцінок і постійного прагнення бути кращим, ніж учора. Успіхів, удачі, здоров'я, терплячості і чудових результатів!

***

З 1 вересня! Нехай цей рік буде набагато яскравішим, крутішим та успішнішим, ніж минулий, і нехай попереду чекає багато відкриттів, звершень і блискучих перемог. Учися, дій, мрій, працюй, старайся, вір і перемагай!

***

Вітаю з Днем знань! Нехай попереду чекає багато цікавого, кожен урок дарує відкриття, навчальний рік буде успішним, а педагоги допомагають осягати секрети наук. Бажаю, щоб один з найголовніших днів у вересні запам'ятався трепетним хвилюванням, усмішками та радістю. Старання, терпіння, удачі!

****

На Перший дзвоник бажаю вам міцного здоров'я, терплячості, а головне – щирого прагнення до нових знань. Нехай новий навчальний рік буде кращим за попередній і всі ваші бажання стануть реальністю!

***

Всі ми, дорослі, пам'ятаємо шкільні роки і нудьгуємо за тим часом, коли найскладнішою роботою була контрольна, а найбільш сердитим драконом – директор школи! На 1 вересня я бажаю тобі з усіх ніг бігти в школу і насолоджуватися кожним днем, любити навчання і пам'ятати про те, що одного разу і ти станеш дорослою людиною, і все це допоможе тобі здійснити твої мрії!

***

Друзі! День 1 вересня завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і водночас нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя. Бажаємо усім вам на цьому шляху підкорити нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів та досягти омріяної мети. Нехай ваші здібності, наполегливість стануть запорукою визначних успіхів у дорослому житті.

***

Вітаю вас з початком нового навчального року! Для кожного з нас 1 вересня – це символ нових перспектив і можливостей. Для тих, хто вперше переступить шкільний поріг, – це найбільш хвилюючий день. Нехай він стане для них не тільки яскравим спогадом, але і вдалим стартом у велике життя, а кожен день в школі буде наповнений цікавими уроками, новими зустрічами і дивовижними відкриттями.

***

У цей світлий день я бажаю всім нам зберегти дитячу спрагу знань, юнацьку допитливість розуму і зрілість міркувань! Зі святом 1 вересня!

***

Привітання від вчителя

Дорогі мої учні, я дуже рада бачити вас після довгої перерви. Сподіваюся, що за канікули ви добре відпочили, набралися сил і встигли скучити за школою. Бажаю вам у цьому навчальному році отримувати тільки хороші оцінки, бути активними, прагнути до знань, не сваритися між собою і не прогулювати уроки. Нехай цей шкільний рік пройде цікаво і буде плідним!

***

Прикольне вітання

Сьогодні день для тебе не дуже й радісний, але тим не менш, я тебе з ним вітаю! Розумію, що ти сумуєш, бо канікули закінчилися, тому що знову доведеться щоранку прокидатися ні світ, ні зоря, тому що вільного часу стане зовсім небагато. Тебе чекають похмурі уроки і нудні домашні завдання. Але подивися на це з іншого боку! Уроки можна прогулювати, домашні завдання завжди можна у когось списати, над не дуже приязним учителем можна пожартувати, намастивши його стілець крейдою або підклавши кнопку. Я, звичайно, нічого такого робити тобі не раджу, але мріяти-то можна!

***

Поздоровлення для 11 класу

Дорогі одинадцятикласники! Цей навчальний рік стане останнім для вас. Бережіть у своїй пам’яті шкільні роки, як неоціненний дарунок долі, непідвладний плину часу образ вчителя, який навчав кожного з вас не тільки читати та писати а й основам великої науки – життя. Зі святом вас усіх – із Днем знань. З початком нового навчального року!

Поздравления на русском языке

Поздравляю тебя с 1 сентября! Сегодня праздник твой и тысяч других школьников, и все вы дружно отмечаете начало нового учебного года! Желаю тебе в наступающем году побольше отличных оценок в дневнике и поменьше сложных заданий. Пусть учеба дается легко, пусть уроки будут интересными, пусть перемены будут веселыми. Желаю, чтобы новый школьный год принес много удивительных открытий и верных друзей. Не бойся трудностей, верь в себя, стремись к знаниям – и у тебя, я верю, все получится!

***

Поздравляю тебя с 1 сентября! Сегодня праздник твой и тысяч других школьников, и все вы дружно отмечаете начало нового учебного года! Желаю тебе в наступающем году побольше отличных оценок в дневнике и поменьше сложных заданий. Пусть учеба дается легко, пусть уроки будут интересными, пусть перемены будут веселыми. Желаю, чтобы новый школьный год принес много удивительных открытий и верных друзей. Не бойся трудностей, верь в себя, стремись к знаниям – и у тебя, я верю, все получится!

***

Уважаемые первоклассники! Сегодня для вас впервые звучит школьный звонок. Начинается новая эпоха в вашей жизни. Вы начинаете познавать мир, становитесь более самостоятельными. Мы хотим поздравить вас с этим событием и пожелать вам успеха и везения во всех ваших начинаниях.

***

Белыми бантами, яркими цветами, веселыми школьными звонками отмечен этот день в календаре! 1 сентября - долгожданный, любимый и волнующий день! Особенный он для первоклашек, которые впервые переступают школьный порог. Примите наши самые теплые и добрые поздравления с 1 сентября! И пусть в вашей жизни всегда будет место знаниям и мудрости!

***

День знаний — это всегда теплый, по-особому волнующий праздник для всех, кто приходит учится, получать новые и новые знания. Все мы когда-то первоклашками пришли к дверям школы с новыми ранцами за плечами, букетами в руках и волнением в груди! Какой бесконечной казалась нам школьная дорога, и вот мы уже отучившись в школе, сами стали учителями и теперь встречаем вас, ребята, чтобы все свои знания передать вам, чтобы вы стали достойными людьми, получили образование, выбрали профессию по душе. Учитесь ребята, осваивайте и постигайте новые науки! Вы - наше будущее! С 1 сентября!

***

Милые первоклассники!
Приветствуем Вас в нашей школе! Впредь это ваш 2-ой дом, где вы будуту учится постигать новые, сложные науки, научитесь читать и писать, дружить, помогать своим друзьям-одноклассникам. Школа - это целая жизнь, яркая и интересная, которую вы будуте вспоминать с теплотой, когда подрастете.
Лето кончилось, и вот уже Вас зовет к себе ваш 1-ый школьный звонок. За школьной партой вы познакомитесь с целым миром, посетите разные уголки земного шара, запросто сможете обойти вокруг света! Учитесь прилежно! Легкой вам дороги по лестнице знаний!

***

Сегодня я от всей души хочу поздравить всех вас, дорогие первоклассники! Вы впервые вступаете на порог нашей большой и красивой школы. Хочу пожелать, чтобы за годы учебы это здание стало для вас вторым домом, чтобы знания давались вам с легкостью, и учеба была не в тягость. В добрый путь!

***

С возвращением в школу, дорогие наши ученики! С Днем знаний вас всех, и пусть эти знания идут вам во благо! В новый учебный год не смотрите с тоской в открытые окна во время урока – эти годы пролетят незаметно, и совсем скоро вы будете с грустью вспоминать о школьной поре. А пока учитесь, дорогие мои, учитесь хорошо.