Вже 1 вересня мільйони маленьких українців підуть до школи. І вчителі продовжать навчати учнів, отримуючи при цьому мізерні зарплати.

Так, громадський активіст Віктор Громовий

показав, як відрізняються оклади педагогів залежно від освіти, категорії і тарифного розряду. Про це він написав у своєму facebook, прикріпивши "свіжі" дані з постанови Кабміну.

Зарплати вчителів, фото facebook
Зарплати вчителів, фото facebook

"Кінець епохи бідності?! Соромлюсь запитати: а який тарифний розряд у вчителя-початківця?! Злі язики кажуть, що 10-й(у випадку, якщо ти бакалавр), тобто 4050 $, ой(да какая разница!?), 4050 грн. Якщо ж ти магістр, у тебе може бути навіть 11-й(аж 4383 грн.). Але... років через 20-ть ти можеш здобути вищу категорію і переміститись аж на 14-й тарифний розряд(5.385 грн.). А можна, порахувавши окупність педагогічної освіти, відразу після школи стати, наприклад, кондуктором трамваю і мати від 8000 грн. "А ВЫ САМИ СОГЛАСИЛИСЬ РАБОТАТЬ НА ТАКУЮ ЗАРПЛАТУ", - кажуть яжмами.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Привітання вчителям з 1 вересня
Привітання вчителям з 1 вересня: Facebook

За його словами, це все, що треба знати про НУШ. 28 серпня в "Урядовому кур’єрі" № 160 опубліковано постанову КМУ "Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери" від 26 серпня 2020 року № 750.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що летить, як сатана - мережу насмішив "модний" московський піп на моноколесі

Як повідомляв портал "Знай.uа", водіям знову доведеться несолодко, Мінінфраструктури запровадило ще й патенти

Також, "Знай.uа" писав, що у Львові 5-річний малюк потрапив під колеса озвірілого шумахера