Існує буквально тисячі свят, особливих подій і пам'ятних дат більше одного на кожен день в році.

Свята допомагають нам розслабитися і приємно провести час з рідними і близькими. З огляду на цей факт, ми всі з нетерпінням чекаємо вихідних днів.

Вересень 2020 року, на жаль, не ощасливить жителів України офіційними вихідними. Додаткових вихідних у вересні поточного року в Україні не передбачено тому набиратися сил після трудових буднів доведеться в звичайні уїк-енди.

Свята у вересні 2020
Свята у вересні 2020, скріншот: YouTube

В цілому, в українців у вересні буде 22 робочих і 8 вихідних днів за рахунок вихідних. У той же час в дев'ятий місяць 2020 року в Україні відзначаються цікаві, великі і менш урочисті, свята. Щоб не гадати, який сьогодні свято, і які прикмети існують на той чи інший день, ознайомтеся з представленим нижче списком.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Не забудьте привітати своїх друзів і рідних, причетних до цих пам'ятних дат! Близької Вам людини можна привітати особисто, або передати вітальні картинки через Інтернет.

Свята у вересні-2020 року

Свята у вересні 2020
Свята у вересні 2020, скріншот: YouTube

1 вересеньДень знання:

У більшості країн СНД, з цього свята традиційно починається навчальний рік для школярів і студентів. У містах і селах ошатно одягнені учні приходять до школи з букетом квітів.

Особливе значення 1 вересня має для вступників до школи і тих, хто часто бере участь у святкових зборах в цей день.

Свята у вересні 2020
Свята у вересні 2020: Facebook

1 вересня також відзначається кінець літа і початок осені.

2 вересня-День нотаріату, День закінчення Другої світової війни.

5 вересня-Міжнародний день благодійності.

Свята у вересні 2020
Свята у вересні 2020: Facebook

17 грудня 2012 року ООН проголосила 5 вересня Міжнародним днем благодійності, і вперше його відзначили в 2013 році.

Дата була заснована з метою допомоги бідним людям за допомогою волонтерської та філантропічної діяльності.

5 вересня була обрана в ознаменування річниці смерті матері Терези.

6 вересня-День підприємця в Україні.

8 вересня-День солідарності журналістів, Міжнародний день грамотності.

9 вересня-Міжнародний день краси.

Ще з давніх часів люди замислювалися про винахід методу, який зберігав би їх красу і здоровий вигляд. Краса як і раніше залишається одним з найважливіших аспектів життя, особливо для жінки.

Коли мова заходить про красу, маються на увазі не красиві риси обличчя або форми тіла, а особиста чарівність. Краса це набагато більш широке поняття, яке включає в себе також характер.

Свята у вересні 2020
Свята у вересні 2020, скріншот: YouTube

Але в більшості країн термін "краса" як і раніше асоціюється з жінкою. Виникає питання: Чи не повинні чоловіки також піклуватися про свою красу? Все більше і більше косметичних центрів або спа-салонів також пропонують процедури для чоловіків. У сучасному світі чоловіки, які вміють піклуватися про свою красу, викликають повагу. 9 вересня це день всіх візажистів, косметологів, перукарем та інших професійних працівників сфери краси.

10 вересня-Всесвітній день запобігання самогубств.

11 вересня – Православна Церква відзначає великий свято Усікновення глави Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна.

Цим великим православним святом шанується мученицька смерть Іоанна Хрестителя.

12 вересня-День програміста, День фізкультури і спорту, День українського кіно.

13 вересня-День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості, а також День танкіста, День пам'яті жертв фашизму.

День танкіста щорічне професійне військове свято. Його відзначають танкісти і танкобудівники.

День пам'яті жертв фашизму - Міжнародний день пам'яті жертв фашизму, який щорічно відзначається з 1962 року у другу неділю вересня.

15 вересня-Міжнародний день демократії.

Це свято засноване Генеральною Асамблеєю ООН, 8 листопада 2007 р.в річницю прийняття Загальної декларації про демократію.

16 вересня-День HR-менеджера, Міжнародний день озонового шару.

17 вересня-День рятувальника України.

Професійне свято всіх співробітників Міністерства надзвичайних ситуацій України.

19 вересня-День фармацевтичного працівника України, День народження смайлика, День винахідника і раціоналізатора.

19-20 вересня – Рош ха-Шана

Єврейські свята також не обійшли стороною вересень. Рош ха-Шана (»голова року " або " початок року») Новий рік у євреїв. Це один з найсвятіших днів в іудаїзмі. Даний єврейське свято в 2020 році настане 19 вересня і буде відзначатися два дні – 19 і 20 числах дев'ятого Місяця.

Свята у вересні 2020
Свята у вересні 2020: Facebook

Свята у вересні 2020
Свята у вересні 2020: Facebook

20 вересня-Всесвітній День батька, День працівників лісу.

День батька відзначається в усьому світі в знак визнання того внеску, який батьки і батьки вносять в життя своїх дітей. У цей день відзначають батьківство і чоловіче виховання.

21 вересня-Міжнародний день миру. Різдво Пресвятої Богородиці.

День миру щороку відзначають у всьому світі. Свято було засноване в 1982 році одноголосною резолюцією організації Об'єднаних Націй. Він являє собою всесвітньо відому дату, в яку все людство повинно взяти на себе зобов'язання зберігати мир на Землі.

Свята у вересні 2020
Свята у вересні 2020, скріншот: YouTube

Свята у вересні 2020
Свята у вересні 2020, скріншот: YouTube

Різдво Пресвятої Богородиці у цей день всі віруючі відзначають народження Діви Марії. Цей божественний день сповнений віри, надії і любові для всіх віруючих. Церковні та релігійні люди в цей день святкують народження матері Ісусу Христа. У цей день бездітні жінки просять Діву Марію зробити диво.

22 вересня-Всесвітній день без автомобілів, День партизанської слави, День осіннього рівнодення.

Щорічно 22 вересня по всьому світу відзначають Всесвітній день без автомобілів, закликаючи автомобілістів відмовитися від своїх автомобілів на один день. Захід підкреслює численні переваги відмови від автомобілів для громадян, включаючи зниження забруднення повітря і популяризацію піших і велосипедних прогулянок в більш безпечному середовищі.

24 вересня – Всесвітній День моря.

Свята у вересні 2020
Свята у вересні 2020: Facebook

26 вересня-Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї, Європейський день мов, Всесвітній день контрацепції.

Всесвітній день контрацепції проводиться щорічно 26 вересня. Завдання дня підвищити обізнаність про всі доступні методи контрацепції і дати молодим людям можливість зробити усвідомлений вибір щодо свого сексуального і репродуктивного здоров'я.

27 вересня-День машинобудівника України, Всесвітній день туризму, Міжнародний день глухих, День вихователя та дошкільних працівників. Православні відзначають Воздвиження Хреста Господнього.

Воздвиження Хреста Господнього це церковне православне свято, присвячене Хресту знаряддю болісної страти Ісуса. У цей день не можна робити мирську роботу. Християнські звичаї наказують мати на серці тільки Божественні помисли, такі як віра, надія і любов.

Свята у вересні 2020
Свята у вересні 2020, скріншот: YouTube

28 вересня-День отоларинголога, День пам'яті трагедії Бабиного Яру, Всесвітній день серця, Всесвітній день боротьби проти сказу.

30 вересня-Всеукраїнський день бібліотек, День усиновлення, Міжнародний день перекладача.

День бібліотек Україна відзначає з 1998 року, коли президент Леонід Кучма підписав відповідний указ.