Олена Зеленська, яка є дружиною президента України Володимира Зеленського, продовжує займатися громадською діяльністю і поділилася, що вже в третій галереї в світі аудіогід з'явився українською мовою.

Читайте Знай в Google News!

Це сталося в Латвійському Національному художньому музеї в Ризі. Першими користувачами аудіогіду стали учні Ризької української середньої школи, з якими Олена Зеленська познайомилася ще в жовтні минулого року, коли стався офіційний візит Президента України до Латвії.

"Кажуть, що сподобалося, особливо — iнтерактивна навігація з елементами доповненої реальності. Тобто це не звичайний аудіогід, а технологічний додаток зі спецефектами, які підсилюють враження від перегляду експозицій. Тому випробування користувачами вважаємо пройденим успішно", — розповіла Зеленська.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Олена подякувала Посольству України в Латвійській Республіці і, звичайно ж, команді музею, без яких проект був би неможливим. "А також "голосу" аудіогіда в Ризі-Дмитру Суржикову", - доповнила вона.

Раніше українською мовою "заговорила" найвідоміша Художня галерея Австрії — Альбертіна. І Азербайджанський Національний музей килима.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, протестувальники в Німеччині просять Маска відмовитися від побудови заводу Tesla, сусіди не раді гостям.

Як повідомляв "Знай.ua", донорів крові будуть жорстко карати за обман: чим обернеться уявлення неправдивої інформації про здоров'я.

Знай.ua писав, львів'яни отримають у вересні платіжки за газ, над якими хочеться плакати.