Напередодні уряд РФ розширив персональні санкції проти України. До російського санкційного списку, зокрема, внесли п'ятого президента Петра Порошенка і колишнього нардепа Святослава Вакарчука. Під санкції потрапили й інші українські чиновники та депутати.

Українські політики відреагували на внесення до "чорного списку" країни-агресора. Вони заявили, що можуть пишатися собою, адже бути в переліку тих, хто заважає Путіну проводити свою політику в Україні.

Своє потрапляння до списку Росії прокоментувала відома українська волонтерка, учасниця війни на Донбасі, а нині нардеп від Європейської солідарності Яна Зінкевич.

"Потрапила до списку санкцій Росії. Можна собою пишатися", — написала вона у своєму Facebook.

У партії Голос, 17 нардепів якої опинилися під російськими санкціями, назвали такі дії Москви "красномовною оцінкою діяльності проти агресора".

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Голова партії Кіра Рудик на своїй особистій сторінці в Facebook написала, що потрапити до списку санкцій росіян — це як отримати документ про порядність.

Для мене внесення 17 депутатів "Голосу" у санкційні списки країни-окупанта – це красномовна оцінка нашої діяльності...

Geplaatst door Голос op Vrijdag 4 september 2020

Свою думку висловив і засновник партії "Голос", український музикант і колишній нардеп Святослав Вакарчук.

"Кремль ввів санкції проти мене і партії Голос, яку я створив. Що можна сказати з цього приводу? — СЛАВА УКРАЇНІ!" — написав він у Facebook.

Кремль запровадив санкції проти мене та партії "Голос", яку я створив. Що можна сказати з цього приводу? - СЛАВА УКРАЇНІ!

Geplaatst door Святослав Вакарчук op Vrijdag 4 september 2020

Нардеп від Батьківщини Михайло Волинець заявив, що бути в списку разом з тими, хто заважає країні-агресору робити свою політику в Україні, це честь.

"Для мене особливо важливо те, що в переліку прізвищ — кістяк нашої робочої групи зі створення Тимчасової слідчої комісії з виявлення причин енергетичної кризи. Хіба це не є підтвердженням того, що саме Росія намагається загнати наш енергоринок в глухий кут енергетичної залежності? Що ми заважаємо Путіну і його поплічникам знищувати вітчизняний енергоринок?" — зазначив він.

Росія внесла мене до санкційного списку. Пізно вночі дізнався про честь бути в переліку тих, хто заважає країні...

Geplaatst door Михайло Волинець op Vrijdag 4 september 2020

Водночас очільник "Європейської солідарності" і п’ятий президент України Петро Порошенко наразі не прокоментував своє включення в російський список санкцій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Росія запровадила санкції проти Порошенка і Вакарчука

Як повідомляв портал Знай.ua, Порошенко написав в електронній декларації, що він досі обіймає посаду президента України

Також Знай.ua писав, Вакарчук розповів, чому не створив коаліції з партією Зеленського