Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило інформацію про покроковий механізм надання допомоги пацієнту з підозрою на симптоми COVID-19.

Читайте Знай в Google News!

Відповідна інфографіка була оприлюднена на телеграм-канале Коронавірус_інфо.

Зокрема, у разі прояви симптомів слід відразу звернутися за допомогою до лікаря і в телефонному режимі описати свої симптоми. Потім лікар оглядає пацієнта особисто. Після цього приїжджає мобільна бригада для забору зразків. Потім зразки передають у лабораторію.

Якщо у пацієнта таки підтверджується коронавірусна хвороба, його відправляють лікуватися в умовах самоізоляції або госпіталізують.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

коронавірус, фото delo.ua
коронавірус, фото delo.ua

У відомстві наголошують, що у разі появи симптомів COVID-19 у пацієнта саме сімейний лікар зобов'язаний діяти за затвердженим Міністерством охорони здоров'я алгоритмом і ухвалити рішення про подальше лікування хворого.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Закарпатті до коронавірусу додалася і менінгококова інфекція. Вже в лікарнях регіону померло двоє дітей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", за минулу добу в Тернопільській області виявили 240 хворих-19. 3 людини померли від ускладнень хвороби.

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві, де кількість хворих коронавірусом збільшується на кілька сотень щодня, водій таксі відмовився обслуговувати пасажирку, тому що та попросила його надіти одноразову маску.