На сьогоднішній день оптові ціни на картоплю коливаються в межах від 5,5 до 7 гривень за кілограм. Для порівняння, в кінці серпня 2019 року картопля відвантажувалася за ціною від 7 до 10 гривень за кілограм. Таким чином, ціни на картоплю за рік знизилися в середньому на 25-30%.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповіла виданню Сегодня директорка з розвитку Української плодоовочевої асоціації Катерина Звєрєва.

Картопля, фото: pixabay.com
Картопля, фото: pixabay.com

Незважаючи на не найкращі погодні умови в період зростання картоплі, фермери оптимістично оцінюють потенційний урожай.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Також на ціни вплинула і поведінка виробників. Після рекордно високих цін на картоплю, які трималися практично протягом усього минулого сезону, багато фермерів збільшили площі під цією культурою — тепер на ринку спостерігається надлишкова пропозиція.

Очікується, що пропозиція картоплі в цьому сезоні буде триматися на високому рівні, і причин для подальшого зростання цін в сегменті немає.

Така новина має заспокоїти багатьох невпевнених у завтрашньому дні українців, для яких картопля може становити значну частину раціону або розглядатися ними як основна продовольча культура при надзвичайних ситуаціях.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Син Ротару похвалився багатим урожаєм -13 ящиків, вистачить на довгу зиму і осінь.

Як повідомляв портал Знай.ua, На Харківщині до осені може подорожчати гречка - готуйте заначки.

Також Знай.ua писав, що Зірка "Лісапетного батальйону" похвалилася рекордними "доходами": "Значить, ти правильна людина".