Скільки разів трапляються скарги, типу "спробували усе, ніяк не схуднемо"? Певно, ви часто на таке натикалися, а можливо і самі задавалися цим питанням. Ми не будемо вдаватися в подробиці дієт, а візьмемо до уваги головні помилки людей, котрі хочуть змінити свій спосіб життя та харчування на здоровий.

Обережно з дієтами

Дієта, фото pxhere
Дієта, фото pxhere

Перше і найсвятіше правило. Те, що підходить одній людині, суцільне "зло" для іншої. Грає роль у процесі схуднення генетична особливість, харчова поведінка до дієта та навіть група крові людини. Тому краще за все здайте всі необхідні аналізи, проконсультуйтеся зі спеціалістом. Адже, якщо цього не зробити, можна підірвати своє здоров'я вже за 7-10 днів, а потім дуже швидко набрати вагу. А у вас же інша мета, правильно?

Враховуйте фізичні особливості

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Тренування, фото sportland_khmelnitsky
Тренування, фото sportland_khmelnitsky

Зарватися у спортзал при першому бажанні скинути вагу - погана ідея. Потрібно спочатку налагодити свій раціон і коли організм до нього звикне можна потроху вводити вправи на різні групи м'язів вдома. Коли тіло підлаштується під щоденну фізичну активність, можна звертатися до тренера. Ще одне застереження: часто записавшись до тренажерної люди люди за місяць стають на ваги і розуміють, що не просто нічого не скинули, а ще й набрали. Так відбувається тоді, коли тренер виписує меню самостійно.

Він, звісно, в курсі, як працює система, але не може врахувати тих особливостей, які бачить професійний дієтолог. Якщо ж вам виписав меню саме тренер, поцікавтеся, чи має він відповідний сертифікат на це.

Будьте уважні до раціону

Дієта, Politeka
Дієта, Politeka

Існує певна група продуктів, які просто несумісні між собою. І навіть якщо вам їх "прописали", занотуйте собі цю маленьку шпаргалку і намагайтеся вживати це окремо. Яскравим прикладом вважається розповсюджена помилка: вживати гречку з відвареним курячим філе. Ці продукти дієтичні лише поодинці, а разом вони навпаки тільки шкодять вашій фігурі.

Несумісні продукти:

Відпочиньте нарешті

Сонливість на роботі
Сонливість на роботі

Чим менше ви спите, відпочиваєте і "розвантажуєте" свій мозок від думок, тим гірше просувається процес схуднення. Перегляньте свій графік і знайдіть вільну хвилинку, аби побути на самоті від усіх. Ввечері можна прийнти ванну з ромашкою чи лавандою, вони заспокоять і розслаблять вас. Якщо ж є тільки душова, можна після купанння зробити масаж з маслами таких же ароматів.

Записуйте свої досягнення

Навіть, коли лінь. Тому що ви почнете бачити свій прогрес і з'явиться додатковий стимул рухатися далі. Пам'ятайте: сильна людина - це не фізичні ознаки, а моральна стійкість духу. І удачі вам на цьому правильному шляху!

Нагадаємо, донорів крові каратимуть за обман.

Як повідомляв Знай.ua, Комаровський порадив дієві засоби профілактики від коронавірусу.

Також Знай.ua писав, що 104-річний довгожитель поділився секретами міцного здоров'я.