У всесвітньовідомій художній галереї Альбертіна у Відні з'явився український аудіогід. Ініціювала створення такого екскурсвода перша леді Олена Зеленська.

Під час офіційного візиту Президента України до Австрії перша леді Олена Зеленська відвідала художню галерею Альбертіна, у якій за її ініціативою в червні 2020 року впроваджено аудіогід українською мовою.

На переклад та звукозапис пішло чотири місяці. І тепер рідною мовою можна прослухати цікаві подробиці про шедеври світового мистецтва - від Моне до Пікассо.

До слова, аудіогід для віденської Альбертіни є першим аудіогідом українською, створеним у межах проєкту Олени Зеленської з поширення української мови у світі та впровадження україномовних аудіогідів у найбільш знакових місцях.

Кілька місяців тому посольство України спільно з Оленою Зеленською звернулося до найпопулярніших музеїв світу, щоб ескурсії там нарешті запровадили українською мовою також. Віденська галерея відгукнулася першою. Ще кілька аудіогідів знаходяться на етапі підготовки.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Своїми успіхами Олена Зеленська поділилася в Instagram.

"Нарешті ми зустрілися! Знайомтесь – Альбертіна, віденська красуня, яка прекрасно говорить українською! Мої почуття до Альбертіни завжди будуть особливими: саме вона була першою, хто відгукнувся на мою ідею щодо створення аудіогіда українською", - написала перша леді.