Вже на 7-му році відкритої агресії Росії проти України, планують заборонити ввезення на територію країни Російської картоплі. Аргументують це тим, що потрібно захистити вітчизняних фермерів у ситуації, коли на початку року імпортували рекордну кількість картоплі через неврожай у 2019 році.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві, про можливе ембарго, заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький заявив у своєму Facebook.

Картопля, фото: pixabay.com
Картопля, фото: pixabay.com

Чиновник зазначив, що подібні фрази було озвучено в ході засідання робочої групи з розвитку картоплярства, під час якого обговорили інструменти підтримки вітчизняної переробки картоплі.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Заборона імпорту картоплі з РФ, консультації фітосанітарної служби, введення державної підтримки переробки - деякі з інструментів, які будуе застосовано", - повідомив заступник міністра.

У відомстві вважають, що обмеження на ввезення в країну популярного овоча з Російської Федерації допоможуть захистити українських фермерів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, дніпрянка виростила город на балконі - картоплі і огірків вистачить на всю зиму.

Як повідомляв Знай.uа, ікра з опеньків і моркви на зиму: простий рецепт ситної і смачної консервації.

Знай.uа писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів.