У Городниці Новоград-Волинського району археологи знайшли невідоме місто часів Київської Русі. На місці знахідки 38 монет часів князів Володимира та Святополка археологи

Читайте Знай в Google News!

Про це у Facebook повідомив науковий співробітник Інституту історії України НАН Олександр Алфьоров.

"Археологічна сенсація! Археологи, які обстежили місце знахідки Городницького скарбу під керівництвом Андрія Петраускаса, знайшли невідоме раніше місто часів Київської Русі! Він "загубився" прямо в Городниці!"- написав він.

Археологи, фото Інституту історії України НАН
Археологи, фото Інституту історії України НАН

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Стародавня Городниця" - так називає це місто Алфьоров, мала дві лінії оборони – валів, включаючи ескирпи - насипні круті схили.

Як відомо, раніше у Житомирській області знайшли скарб національного значення - унікальні монети часів Київської Русі. Княжі знаки на реверсі монет (тризуб і двозуб) свідчать, що скарб викарбували за правління князів Володимира (980 – 1015-ті роки) і Святополка Ярополковича (1015 – 1019-ті роки).

Археологи, фото Інституту історії України НАН
Археологи, фото Інституту історії України НАН

Представник НАН повідомив, що вже є перші знахідки – невеликі фрагменти обпаленої глини, з формою цегли Княжого часу.

"Отже, перед нами знайдений град зі складною фортифікацією і, очевидно, із залишками цегляної будівлі (швидше за все церкви)", - повідомив Алфьоров.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Археологи натрапили на середньовічний шедевр у простій глибинці.

Також Знай.ua писав, що Українські археологи відкопали пляшку часів Османської імперії - ось з чого Сулейман поїв вином Роксолану.