Сонце продовжує гріти українців, але це не надовго - вже прийшла осінь, а з нею і сезон вірусів та застуд. Звичайно, неприємно усвідомлювати, що ти захворів, коли тіло морозить, а з носа струмком течуть соплі.

Читайте Знай в Google News!

Для того щоб швидко вилікувати нежить, необов'язково бігти в аптеку і купувати там дорогі краплі та спреї для носа. Можна вдома зробити відмінний засіб, який ефективно допомагає при закладеності носа — розчин з солі.

Сольовий розчин, скріншот: YouTube
Сольовий розчин, скріншот: YouTube

Як зробити сольовий розчин

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

- візьміть 200-250 мл теплої води;

- розчиніть в ній 1 ч. л. очищеної столової солі;

- додайте 1 ч. л. харчової соди.

Слабо концентрованими рідинами можна полоскати горло, промивати ніс при нежиті і гаймориті, робити примочки від набряків. Сольовий розчин полегшить дихання і служить відмінним дезінфікуючим засобом від хвороботворних бактерій. Завдяки промиванню сольовим розчином зменшується запальний процес і набряк слизової, і в результаті нормалізується дихання через ніс.

Сольовий розчин, скріншот: YouTube
Сольовий розчин, скріншот: YouTube

Як правильно промити ніс сольовим розчином

Промивання сольовим розчином робляться над раковиною або іншою зручною ємністю. Перед початком добре висякатися. Розчин набирається в шприц (без голки), спринцівку, спеціальний флакон для промивання носа або флакон з-під крапель. Впорсніть рідину в одну ніздрю, нахиливши голову вниз, вона повинна витекти через іншу. Повторіть декілька разів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, чи існують щеплення від алергії, і як визначити подразник: відповідь лікаря.

Як повідомляв Знай.uа, скинути зайву вагу можна без складних дієт-метод для схуднення і здоров'я.

Знай.uа писав, Супрун пояснила, коли бити на сполох через шкіру немовляти.