Про це повідомив екс-директор з економіки та фінансів АТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев в інтерв'ю РБК-Україна.

"Він лобіює чиїсь інтереси, вони (члени наглядової ради УЗ-ред.) все там це роблять... Лещенко не виняток, він теж обслуговує інтереси того, хто його в це крісло посадив", – сказав Рязанцев.

За його словами, викриття Лещенко корупційних оборудок, які він робить для ЗМІ, лише для відводу очей, в той час як корупційні схеми на мільярди продовжують працювати в УЗ.

"Те, що Лещенко в якості обґрунтування своєї діяльності викидає в ЗМІ дріб'язок, якісь 2 автомобілі-це все маячня, це рівень базар – вокзал. Адже обсяги, про які ми говоримо – мільярди», - розповів Рязанцев.

Як приклад він навів ситуацію зі скандальним тендером «Укрзалізниці». Нагадаємо, компанія збиралася закупити у компанії "Інтерпайп", що належить Віктору Пінчуку, колеса за ціною, завищеною в 4 рази. Коли інформація про явно корупційну угоду отримала суспільний резонанс, Сергій Лешенко збрехав ЗМІ, повідомивши, що угода була розірвана Наглядовою радою УЗ.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Лещенко заявив: Ми давно займалися цим питанням, і вже давно все ліквідували. Я кажу: А, ну добре. Потім дивлюся-відкритий трирічний тендер закінчується не тому, що наглядова рада його анулювала, а просто тому, що на торги не з'явився жоден продавець. Тобто, хлопці чекали до останнього. І якби знали, що підозр не буде – продавець би прийшов, і вони швидко оформили б угоду. Ось така "боротьба» з корупцією", - резюмував Рязанцев.

Раніше Андрій Рязанцев повідомив, що наглядова рада «Укрзалізниці» зірвала отримання кредиту ЄБРР на закупівлю нових вагонів, при цьому держава зобов'язана сплатити банку 85 млн грн комісії за невикористання кредиту. В результаті чого, за його словами, виробництво українських вагонів скоротилося на 70%.

Нагадаємо, "Укрметалургпром «звернувся до НАБУ і Нацполіції з приводу корупційних схем в» Укрзалізниці", пов'язаних з перевезенням вантажів на особливих умовах, що передбачають 20% доплату за прискорене перевезення вантажів, в результаті чого втрати гірничодобувних підприємств перевищили 50 млн доларів.