Осінь вже досягла своєї золотої середини. Це найкраща пора для того, щоб задуматися про те, що відбувається в нашому житті і подякувати світові і природі за те, що ми маємо.

Саме в пору теплої і красивої осені відзначається один з найважливіших професійних свят України - День учителя.

Зустріти хорошого, доброго і справедливого наставника - рідкісна удача, яка може привести людину до успіхів і задоволення власного життя. Саме для вшанування справжніх вчителів і було придумане це свято, яке щороку відзначають мільйони українців.

У цій статті ми трохи розповімо про історію і сенс свята, а також звичайно ж поділимося кращими прикладами поздоровлень з Днем вчителя в прозі російською та українською мовою.

Дата свята: коли відзначають в Україні

День вчителя: джерело: YouTube
День вчителя: джерело: YouTube

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У нашій країні професійне свято вчителів не має постійної дати. Відповідно до сформованої історичної традиції, День вчителя відзначається в першу неділю осені. Однак у зв'язку з організаторськими складнощами, свято відзначають в п'ятницю. Таким чином День вчителя в Україні у 2020 році відзначають 2 жовтня.

У світі встановлена постійна дата професійного свята вчителів, яке припадає на 5 жовтня, проте в нашій країні дотримуються власних святкових традицій.

Історія свята

День вчителя: джерело: YouTube
День вчителя: джерело: YouTube

День вчителя одне з небагатьох свят сучасної України, яке перейшло до нас з радянської традиції. Вперше професійне свято вчителів на території СРСР відзначили ще в 1965 році. Тоді свято швидко набуло широкого поширення і було визнане державою в 1980 році.

З набуттям незалежності України, свято перейшло в сучасний календар і було визнаний президентом країни в 1994 році.

Традиції святкування

День вчителя: джерело: YouTube
День вчителя: джерело: YouTube

Проза і вірші на День вчителя є таким же символом свята, як і квіти. Класному керівнику вкрай важливо привітання від учнів або студентів. Учитель чекає уваги тільки два дні в роки - на День знань і на День педагога, так що підготувати гарне привітання, оригінальні побажання або офіційний вітальний лист - вкрай важливо.

Текст може бути будь-яким і залежить від особистості педагога. Прозою можна коротко доповнити букет вчителю математики, а красивими рядками можна презентувати подарунок куратору або своїм же колегам по вчительської професії.

Поздоровлення з Днем вчителя українською

Найтепліші та найщиріші поздоровлення з Днем вчителя. Бажаємо натхнення, терпіння, щирих посмішок учнів, подяки від батьків. Нехай натхненно починається кожен новий день. Будьте здорові, дорогий вчитель, наставник, мудрий порадник. Спасибі за знання, досвід і душевне тепло.

***

Вітаємо з Днем вчителя! Від щирого серця дякуємо Вам за цю почесну і шановну працю. Дякую за наші знання, за наші майбутні успіхи та досягнення. Ваші слова назавжди збережуться в наших думках, а Ваша доброта – в наших серцях.

***

Вчительці

Професія вчителя поєднує в собі мудрість і молодість душі, креативність і величезну енергію, доброту і суворість! Ваша праця неймовірно складно оцінити, їй просто немає ціни! Ви стільки сил вкладаєте у свою справу, що часом забираєте цінну увагу у близьких. Бажаємо провести це свято в колі сім'ї. Любові вам, терпіння, щастя і добробуту!

***

Вчителю

Дорогий вчитель, вітаю з професійним святом! Бажаю міцного здоров'я, вдячних учнів і успіхів у всьому. Нехай робота дарує Вам тільки позитивні емоції та гарний настрій. Дякую за Вашу працю.

***

Першій вчительці

Дорога перша вчителько! Від душі вітаю Вас з професійним святом! Нехай Ваші учні, які обов'язково виростуть достойними людьми, запам'ятають Вас як кращу вчительку. Здоров'я, щастя і всього найкращого Вам!

***

Класному керівнику

Дорогий наш класний керівник! Сьогодні настало Ваше свято – День учителя. Дякуємо Вам за Вашу благородну працю, яку ви виконуєте сумлінно і з любов'ю вже багато років поспіль. Ви вмієте заразити своїх учнів спрагою знань, як ніхто інший. Бажаємо Вам радувати своєю роботою якомога більше поколінь, будьте щасливі та здорові!

Неформальні поздоровлення

***

Бажаємо не тільки успішно вчити, а й не припиняючи вчитися. Вчіться ловити моменти радості, схоплюйте хвилини щастя і насолоджуйтеся всім тим, що відбувається навколо вас. Бажаємо успіхів на вчительському терені, терпіння і безмежної мудрості. Станьте для ваших учнів не просто майстром, але порадником, підтримкою, прикладом і просто другом!

***

З Днем вчителя! Будь завжди чудова і бездоганна, нехай учні тебе вважають ідеалом, нехай сім'я тебе любить і підтримує у всьому. Бажаю тобі, люба, активності та бадьорості, оптимізму і натхнення, шани та пошани. Нехай в тобі завжди живе добра вчителька і талановита людина!

***

Нехай ваші знання та ентузіазм відбиваються в очах учнів, щоб в майбутньому ви пишалися докторами наук, політиками та нобелівськими лауреатами, яких ви колись вчили. А уряд нехай нарешті гідно оцінить працю вчителя і збільшить вам зарплату в десять разів.

***

Нехай День вчителя подарує вам посмішки та позитивні емоції! Нехай зарплата прагне тільки вгору, щоб ви відпочивали на Мальдівах і приїжджали на роботу на "Феррарі". Бажаємо, щоб на ваших уроках учні були в захваті від отриманих знань, слухалися вас і не нервували вас!

Поздравления на русском языке

Вы учитель, который несмотря ни на что, считает своим долгом обучать детей: передавать свой опыт и давать им интересные и полезные знания. Вас любят и ценят Ваши ученики потому, что Вы учитель с большой буквы. С праздником Вас и творческих успехов!

***

Вам доверяют самое ценное – детей, Вы любите их и обучаете необходимым знаниям. Ваша профессия нелегка, но в ней вся Ваша жизнь и счастье. Спасибо Вам за то, что Вы наш учитель. Успехов Вам и много-много радости. С Днем учителя!

***

Дорогие учителя! Поздравляем Вас с вашим профессиональным праздником: Днем работников образования. Пусть Вам всегда улыбается судьба, дарит Вам крепкое здоровье и долголетие. От имени ваших учеников желаем Вам осуществления самых заветных желаний, а также чтобы в ваших семьях всегда царили тепло, радость и уют. Помните, что без Вас этот мир будет намного хуже, ведь именно педагоги дают надежду человечеству на дальнейшее развитие!

***

Поздравляю со Всемирным днем учителя. Желаю уверенности и бодрости, здоровья и вдохновения, уважения и любви, удачи и успеха. Пусть каждый день будет добрым и веселым, интересным и ярким, пусть каждый ученик радует Вас своими достижениями, пусть каждый близкий человек дарит Вам гармонию и счастье.

***

Поздравляю со Всемирным днем учителя. Желаю находить общий язык с каждым из учеников, желаю давать детям все больше и больше знаний с каждым уроком, желаю становиться более счастливым человеком с каждым новым днем. Душевного Вам спокойствия, светлой надежды, домашнего уюта и благополучия.

***

Дорогие учителя! От всего сердца спасибо вам за знания, которые вы щедро дарили нам на протяжении долгих лет. Вы – настоящие мастера своего дела, которые вкладывают частичку души в учеников. Своей любовью к знаниям и развитию вы смогли сделать трудолюбивыми слабых и ленивых учеников. Желаем вам финансового благополучия, как можно больше радости в жизни, талантливых и работоспособных учеников, которые подарят вам позитивные эмоции и веру в будущее.

***

Профессия учителя сочетает в себе мудрость и молодость души, креативность и огромную энергию, доброту и строгость! Ваш труд невероятно сложно оценить, ему просто нет цены! Вы столько сил вкладываете в свое дело, что порой забираете свое ценное внимание у близких. Желаем провести этот праздник в кругу семьи. Любви вам, терпения, счастья и благополучия!

***

Поздравляю с праздником Дня учителя! Вы – светлые и талантливые люди. Ваша мудрость и знания – залог успешного воспитания наших детей. Верю, что добро, которым вы окутываете сердца учеников, вернется к вам сторицей. Желаю сохранять оптимизм и надеждк, иметь здоровье и терпение, достаток и счастье!