Верховною Радою 17 вересня було розглянуто у другому читанні законопроєкт "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України". Що передбачає цей документ пояснила народна обраниця Валерія Заружко на своїй сторінці у Facebook.

Читайте Знай в Google News!

"Щорічно кожен українець використовує близько 500 поліетиленових пакетів, у той час, як в ЄС цей показник становить менш як 90 пакетів. Усього близько 6 % загальної кількості пізніше направляють на перероблювання. В Україні на людину щороку припадає понад 500 викинутих поліетиленових пакетів", — йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Поліетиленові пакети, фото: кадр з відео
Поліетиленові пакети, фото: кадр з відео

Законопроєкт, який в разі прийняття набере чинності 1 січня наступного року, вводить заборону на використання поліетилену товщиною до 50 мкм в магазинах і ресторанах. При цьому обмеження не поширюються на первинне упаковування м’ясо-рибних і сипучих продуктів, пояснила Заружко.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Інформація, яка змушує серйозно задуматися:

  • середній час розкладання пластмас — від 400 до 700 років, а поліетиленових пакетів — 100–200 років.
  • при розкладанні пластмаси утворюються дрібні елементи і хімічні речовини. Усе це потрапляє в організм тварин і птахів, через харчовий ланцюжок добираючись і до людини.
  • біорозкладаний же пластик може вивільняти метан — парниковий газ, що тягне за собою глобальне потепління.

Поліетиленові пакети, фото: кадр з відео
Поліетиленові пакети, фото: кадр з відео

В Україні на людину припадає 500 викинутих поліетиленових пакетів на рік Нещодавно народні депутати України розглядали...

Geplaatst door Валерія Заружко op Donderdag 24 september 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", лідерка "Голосу" Кіра Рудик підхопила Covid-19: політикиня розповіла про симптоми

Також "Знай.ua" писав, що у Луценка рак: закінчився черговий етап лікування