Український журналіст Євген Спірін поділився з українцями дикою історією, на прикладі якої відкриваються очі на бізнес ритуальних послуг у країні. Чоловік назвав те, з чим нещодавно зіткнувся "порцією добірного навколопохоронного абсурду".

Читайте Знай в Google News!

"У друзів після тривалої хвороби в суботу ввечері помер родич. Разом зі швидкою тут же намалювався представник похоронного агентства. Так, ми теж так працювали: скидаєш адресу «своїй» похоронці – отримуєш 10% від суми похорону. Але так, щоб агент приперся вперед поліції – це рівень. Природно, люди в шоці, у них помер чоловік і батько. Агент тут же напарює купу послуг, 2\3 з яких абсолютна нісенітниця і разводняк. Не встигли відійти від шоку, люди кивають, а далі все як у тумані.

Тіло забирають і відвозять, а родичам залишають тільки прайс-лист, з «допохоронною сумою», тобто, ще нічого не почалося, а людям вже нарахували 14 500 гривень. А далі починається саме пекло.

Вранці наступного дня ми разом приїжджаємо в це похоронне бюро "Сяйво". За столом розвалившись сидить величезний лисий нахабний борів. Здається, Олег. Я прошу його показати прайс-лист, з урахуванням похорону. Беру лист і починаю тихо істерично прихрюкувати. Піднімаю очі і дивлюся на Олега.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

- А що це за "перукарські послуги" за 800 гривень?

― Ну.. Ми зачісуємо.

― Викреслюйте. Що таке постобробка тіла?

― Ну це бальзамація.

― А, за 2300 гривень ви наліпите на обличчя трупа ганчірку з формаліном. Викреслюйте. І ще ось цю нісенітницю викреслюємо, і ось цю. І ще ось цю.

Бідний Олег починає злитися і розповідати. що бальзамація обов'язкова, що він не ручається за труп, і що взагалі вам віддадуть чорти що на вашого чоловіка і батька не схоже. І тут я опускаю очі в лист і сивію. Там написано: "Проведення розтину ― 3500". Олег, як же так? У вас платний розтин? Олег кличе начальника похоронки. Який мукає і каже, що так, мовляв, вихідні і в морзі все платно, тому що експерт працює в неділю.

Я кажу, дорогий начальник, а чи не ох*їв ти впарювати платний розтин, тому що він безкоштовний завжди і скрізь. На що він знову мукає, і каже що у нього такі правила, і взагалі ви на все погодилися в момент, коли агент був у квартирі (якого ніхто з родичів не кликав). Начальник психує, викреслює прайс, дістає новий і починає його заповнювати, залякуючи, що труп буде чорний, що особи на ньому не буде і що якщо ми відмовляємося від того, щоб який-небудь Вася санітар потер пудрою жмуру обличчя ― то нарікайте на себе.

- Коровай будете брати?

- Навіщо?

- Ну, ми народжуємося з короваєм і вмираємо…

― Викреслюйте.

― Супровідник який зачитає біографію що, теж не потрібен?

― Викреслюйте.

Тут начальник вписує якусь чергову др*чь за 800 гривень. Питаю що це. Він зітхає і викреслює зі словами: "А це було красиве фото в рамці, так належить"…

Підсумок: - 10 000 до прайсу, розвод на платний розтин, залякування, жахливе ставлення і спроба заробити на горі. Я за 5 років всякого в морзі побачив, але щоб рвати бабло на рівному місці і брати за «укладку в труну» 400 гривень ― такого я не бачив ніколи. Тому пам'ятайте:

- Ви не зобов'язані брати похоронку яку вам напарили лікарі\мусори\хто завгодно

- Розтин безкоштовний

- Слідкуйте за списком ― бальзамація це разводняк, якщо ви не везете труп на Кавказ. Прибирайте все, що вам парять

- Не слухайте, коли вас намагаються налякати, відразу йдіть і вибирайте те місце. де до вас нормально поставляться

- Не слухайте доводи, що "забезплатно ваш родич буде валятися з бомжами". Він з ними може лежати і за платно.

- Довідки\документи\пенсійний фонд і все інше робіть самі та не платіть за це грошей.

А похоронному бюро та їх неповажних моральних виродків, які вирішили знущатися з людей у яких горе, я бажаю всього поганого. Тварини", - написав головний редавтор Бабеля в Facebook.

Сейчас я вам расскажу историю. Она про мое любимое, про похороны. Я с ними пару лет не сталкивался и, честно сказать,...

Geplaatst door Eugeny Spirin op Maandag 21 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, убитий горем друг загиблого льотчика під Харковом написав несамовитий лист: "Мріяв про небо і полетів назавжди".

Як повідомляв портал Знай.uа, вагітна українка змусила лікарів "швидкої" серйозно попітніти: "У малюка були свої плани".

Також портал Знай.uа писав, що сім'ям загиблих під Харковом курсантам виплатять по 25 тисяч, українці киплять: "Стільки коштує життя?".