Про це написавши блогер Михайло Шнайдер, повідомляють Факти.

Він зазначив, що за 9 років на посаді Сирота фактично приватизував стратегічне державне підприємство, «підім'яв» під себе наглядову раду і вибудував схеми, за якими викачує гроші. Сирота фігурує в цілому ряді кримінальних справ. "Укргідроенерго" - корупційний монстр, створений за лекалами регіоналів, а саме регіонали 9 років тому працевлаштували Сироту на держпідприємство. Якщо бути точніше-Юрій Бойко", - пише Шнайдер.

Крім прибутку від корупції, Сирота офіційно отримує президентську зарплату. Так, в 2019 році разом з преміями він заробив 650 тис.дол., це більше зарплати президента США Дональда Трампа. "Ясно, що втратити таку хлібну посаду Ігорю Григоровичу ох як не хочеться. Тому всі спроби вигнати його через суд успіхом не увінчалися. Все, як ви розумієте, куплено», — написав блогер.

У відповідь на ініціативу прем'єр-міністра Дениса Шмигаля перепідпорядкувати «Укргідроенерго» Ігор Сирота почав кампанію в ЗМІ щодо «відбілювання» своєї репутації. Заявляє, що завдяки його менеджменту "Укргідроенерго" стало прибутковим підприємством, однак це не відповідає дійсності. "Насправді прибуток генерується виключно за рахунок держпреференцій. Так, в 2015 тільки за рахунок підвищення тарифу ГЕС на 45%, «Укргідроенерго» отримало 1 млрд гривень доходу... Все, що зробив Сирота — налаштував схем і викачує державні гроші прямо в кишеню», — написав Михайло Шнайдер.

Як раніше повідомляти, Ігор Сирота фігурує у кількох кримінальних справах за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, розтрати в особливо великих розмірах, незаконне відчуження майна. Щоб зупинити корупцію, Кабмін взявся за перепідпорядкування "Укргідроенерго".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще