Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення низки пільг для білоруських програмістів, які вирішили переїхати і працювати на території нашої країни. Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Глави держави.

Читайте Знай в Google News!

Документ сприятиме розвитку інвестиційного потенціалу України, а також залученню інноваторів та висококваліфікованих IT-фахівців. За розпорядженням президента, Уряд зобов'язаний продовжити термін тимчасового перебування громадян Білорусі на території України до 180 днів.

Це стосується фахівців у сфері інформаційних технологій та інновацій, підприємців. Їх імміграція, а також членів їх сімей, повинна відповідати інтересам нашої держави.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Кабінет Міністрів повинен запустити пілотний проект зі спрощеного оформлення посвідки на проживання для білорусів, а термін отримання цих документів планують скоротити до трьох днів. За умови відсутності необхідності додаткового виїзду за межі України.

Пропонується скоротити до п'яти днів термін надання дозволу на використання праці іноземців та осіб без громадянства, щоб працевлаштувати білоруських IT-фахівців, а також передбачити можливість отримання такого дозволу за принципом "мовчазної згоди".

В указі також висувається вимога удосконалення процедури реєстрації білоруських IT-фахівців як фізичних осіб-підприємців-платників єдиного податку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Шмигаль розповів, коли в Україні зникнуть пенсії: "Ми не зможемо"

Як повідомляв "Знай.ua", "Місія Зеленського виконана": експерт здивувала сумним прогнозом для президента.

Знай.ua писав, Україна допомогла США у запуску ракети NASA: надійний партнер вже кілька років.