Кабінет Міністрів України скоротив субсидування громадян майже на 40%. Відповідне рішення уряд підтримав від 28 вересня. Зазначається, що, що мова йде про законопроєкт №1177, який скорочує субсидування українців на 756,9 млн гривень.

Читайте Знай в Google News!

Гроші будуть перенаправлені на підтримку інвалідної групи населення. Про це інформує "Перший діловий". При цьому в поточному році це вже друге скорочення субсидій для українців. Раніше в державному бюджеті України вже скоротили дані виплати.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

У поточному році уряд зменшив субсидії на 38% – в грошовому співвідношенні з 58 млрд грн до 36,7 млрд грн у порівнянні з результатами за 2019 рік.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Експерти зазначили, що це вже не перше скорочення субсидій у поточному році та негативно оцінюють такий розподіл коштів. Про те, що одержувачів субсидій в Україні очікує прискіплива перевірка раніше розповіла Марина Лазебна.

Зокрема, міністр соціальної політики вказала на те, що українці найчастіше "забувають" вказати наявну у них нерухомість, а також автомобілі або інші великі покупки. При цьому вони вважають, що мають право розраховувати на отримання субсидії.

Субсидії в Україні, скріншот: YouTube
Субсидії в Україні, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", лідерка "Голосу" Кіра Рудик підхопила Covid-19: політикиня розповіла про симптоми

Також "Знай.ua" писав, що у Луценка рак: закінчився черговий етап лікування