ЛГБТ-користувачі Twitter публікують світлини з коханими під хештегом неонацистів #ProudBoys (Горді хлопці). Поштовхом для нового флешмобу стала відмова Трампа засудити ультраправі організації.

Гей-пари публікують в Twitter фото з коханими чоловіками під хештегом ультраправої організації ProudBoys, щоб витіснити дописи неонацистів та расистів під цим тегом. Про це повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що хештег #ProudBoys став популярним після дебатів кандидатів у президенти США Джо Байдена та Дональда Трампа, в ході яких президент США відмовився засудити дії ультраправої організації “ProudBoys” та лише порадив їм “стояти осторонь”. Прибічники руху сприйняли це як підтримку від президента, хоча пізніше Трамп усе ж засудив їхні дії.

У відповідь на неоднозначне висловлювання Трампа ЛГБТ-користувачі почали масово публікували фото з гей-прайдів та з коханими людьми й ставити відповідний хештег.

Розміщувати відповідні фото почали від 1 жовтня. Саме того дня колишній актор "Зоряного шляху" та ЛГБТ-активіст Джордж Такей запропонував гей-парам оприлюднювати у Twitter фотографії, на яких вони “роблять дуже гейські речі”, та ставити хештег ультраправого угруповання.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Так, ведучий популярного шоу Netflix “Queer Eye” Боббі Берк опублікував світлину, на якій він тримається за руки зі своїм чоловіком, і підписав:

“Подивіться на цих милих #ProudBoys (ретвітніть та зробіть цей хештег про любов, а не про ненависть)”.

А офіційний акаунт канадських збройних сил у США опублікував фото військовослужбовця, який цілує свого партнера.

До фото додали прапор Канади, веселковий прапор свободи і хештег #ProudBoys.

На цей флешмоб зреагували представники Proud Boys й заявили, що спроби їх образити ніколи не спрацьовували.

На цей флешмоб зреагували представники Proud Boys й заявили, що спроби їх образити ніколи не спрацьовували, а також заперечили, що є гомофобною організацією.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на найбільшому хмарочосі Києва з`явиться ЛГБТ-прапор

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві гей-клуб силою виживають з ТРЦ

Також Знай.ua писав, затятий гомофоб виявився гомосексуалом.